Publicitate

Din acest weekend, parcarea Aeroportului Iasi va fi redeschisa partial, „ceea ce înseamna ca nu va mai fi limitat accesul auto spre si dinspre aerogara”. Anuntul a fost facut marti, cu precizarea ca, pentru început, vor fi disponibile pentru public, 140 de locuri în fata terminalului T3. 
Regimul de parcare este unul de scurta durata, iar tariful ar putea fi dublat, la 10 lei/ ora, daca cererea va fi foarte mare. La sfârsitul lunii vor deveni disponibile înca 140 de locuri, în fata noului terminal de pasageri, si tot atunci se vor finaliza lucrarile din zona terminalului T1.

Se va lucra în continuare la caile de acces din fata terminalelor T1, T2 si T3, care vor fi gata la mijlocul lunii viitoare. Pâna la sfârsitul lunii octombrie se vor încheia lucrarile la locurile de parcare din dreptul noului terminal de pasageri, inclusiv la cailor de acces de aici.

În final, parcarea aerogarii va avea aproximativ 600 de locuri. Pâna atunci, cei care vor sa se deplaseze la aeroport cu autoturismele personale sunt sfatuiti sa foloseasca în continuare parcarile de la Ciric, de lunga durata, unde tarifele de parcare sunt: 3 lei /1 ora, 40 lei – abonamentul /1 saptamâna si 135 lei – abonamentul /1 luna.

„Cel putin în perioada derularii lucrarilor de santier, este indicat ca iesenii sa foloseasca transportul cu autobuzele CTP, cursele fiind non-stop. Biletul de calatorie costa 3 lei si e valabil 120 de minute de la validare. Statia pentru debarcare/ îmbarcare se afla la terminalul T1”, amintesc cei de la Aeroportul Iasi.

Autobuzele de pe traseul 50 (Gara, Piata Unirii, Tg. Cucu, Aeroport) circula la intervale de 30 de minute, iar autobuzele de transfer pentru cei care îsi lasa masinile la Ciric merg de la Aeroport pâna în statia Roua. 

Citește toată știrea

De sâmbătă, puteţi să mergeţi cu maşina până la Aeroport. Iată noile condiţii!
Publicitate