Publicitate

Deputatul PSD Iasi Marius Ostaficiuc a cerut explicatii din partea municipalitatii iesene referitoare la abandonarea unui proiect de investitii privind finalizarea bazinului de înot din zona Tudor Vladimirescu. Parlamentarul social democrat a atras atentia ca performantele sportivilor ieseni nu trebuie tratate cu indiferenta de autoritatea locala, indiferenta care ascunde si alte probleme. 
”Dupa cum am mai spus si în trecut, România se confrunta cu o criza acuta a lipsei investitiilor în infrastructura de specialitate, în timp ce statul român nu reuseste sa miste un deget pentru a-i determina pe tineri sa se îndrepte catre un sport de performanta. Iar municipiul Iasi poate fi un studiu de caz. De ani buni se vorbeste de un bazin olimpic de înot în Iasi, unul din marile centre urbane si universitare din tara. În urma cu mai multi ani a fost demarat proiectul unui astfel de bazin la Universitatea Tehnica ”Gheorghe Asachi” proiect care însa a fost abandonat din cauza lipsei fondurilor. Nici mediul universitar, nici primaria Iasului, nici alte institutii de profil nu au reusit sa miste un deget pentru a transforma acest proiect într-unul realizabil, dus pâna la capat, proiect care sa fie menit sa atraga tinerii, sa duca la organizarea de competitii etc”, a transmis deputatul Marius Ostaficiuc.

Deputatul social democrat a evidentiat faptul ca de ani buni, primaria si universitatea nu reusesc sa cada la o întelegere, una având terenul, iar cealalta investitia. Mai mult, factorii decidenti din municipiu prefera sa evite subiectul pentru a nu da explicatii despre aceasta situatie absurda. 

”Între timp, primarul Mihai Chirica ne vorbeste de faptul ca trebuie sa facem economie la apa calda pentru a reduce cheltuielile. Nu e momentul sa amestecam lucrurile, ci sa actionam. Edilul orasului se plânge de lipsa investitiilor, însa institutia pe care o conduce bate pasul pe loc. Si nu este singurul care nu reuseste sa scape de aceasta indiferenta în investirea de resurse catre un domeniu vital pentru sanatate. Cazul Iasului este poate notoriu din acest punct de vedere. Este momentul sa luam atitudine si sa cerem ca acest lucru sa se schimbe. Când ai posibilitatea si potentialul de a face ceva, este cazul sa actionezi si sa nu te cramponezi în tot felul de explicatii. Când ai pe mâna o asemenea investitie aflata în curtea ta, atunci nu mai ai nicio scuza”, a mai spus Marius Ostaficiuc, deputat PSD de Iasi.

– Marius OSTAFICIUC, deputat PSD de Iasi –

Citește toată știrea

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc cere explicații despre abandonarea bazinului din Tudor Vladimirescu: ”Primăria Iașului continua să doarmă liniștită” (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate