Publicitate

Iesenii au ocazia ca duminica aceasta sa descopere mestesugurile, traditiile, muzica, dansurile si povestile rromilor în cadrul unui eveniment organizat de catre Asociatia Pro Roma, în parteneriat cu Asociatia Super Tineri – ASIRYS, cu spijinul Institutiei Prefectului judetului Iasi – Biroul judetean pentru romi.
Evenimentul va avea loc pe 15 mai, în intervalul orar 14-20, pe strada I.C. Bratianu, chiar lânga Parcul Teatrului National. Manifestarile sunt reunite în cadrul evenimentului intitulat „SATRA, mestesugari, lautari, negustori, povestitori”, iesenii având ocazia sa-i admire pe tinerii de nationalitate roma, alaturi de tineri români, care vor prezenta costume traditionale, vor prezenta diferite mestesuguri, dar si care este arta traditionala, literatura roma, arhitectura, dar si cum suna lima romani, care sunt pasii de dans sau ritmurile muzicii traditionale.

„Aceste prezentari vor fi realizate într-un mod creativ si de tineri voluntari din cele doua organizatii, din Turcia, Spania, Italia. Publicul interesat va parcurge toate cele zece etape pe care tinerii le vor prezenta  si vor fi invitati sa exerseze limba romani, sa experimenteze traditii ale romilor din Turcia, sa creeze muzica, sa învete pasi de dans etc. La final, fiecare participant va primi un ravas”, explica organizatorii evenimentului.

Invitata special a manifestarilor este Lenuta Neacsu, o scriitoare de etnie roma.

Citește toată știrea

Descoperiţi tradiţiile rome duminică, în Centru: manifestări stradale interesante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate