Publicitate

Odata emisa autorizatia de construire a viitorului spital, procedura de atribuire a contractului de lucrari va fi lansata, desi înca nu exista finantarea. „Vrem sa câstigam timp”, afirma liderul CJ
Dupa „poza cu cei 18”, cum glumeau cei prezenti în Sala Mare a Primariei Miroslava, un nou motiv pentru o foto de grup – care însa nu mai fost facuta – l-a constituit semnarea de catre primarul celei mai mari comune iesene a autorizatiei de construire a Institutului Regional de Medicina Cardiovasculara. Documentul vine la doua zile dupa eliberarea unuia similar, obtinut de Aeroportul Iasi si prezentat în Sala Mare a Primariei iesene.

La Miroslava, a fost subliniata din nou importanta viitorului spital. Spre deosebire de primarul Dan Nita si de directorul Institutului de Boli Cardiovasculare, Grigore Tinica, presedintele CJ a avut un discurs mai virulent decât pâna acum pe subiectul acestei investitii. „Domnul profesor si-a cerut scuze pentru 10 minute de întârziere. Ma întreb cât a întârziat statul român cu prioritizarea în sanatate astfel încât poate milioane de români sa fi avut o sansa în plus la viata. Statul român oricum a întârziat nepermis de mult, indiferent de culoarea politica a guvernelor care s-au succedat, în a construi ce ni se cuvine de altfel, IRMC”, a spus Costel Alexe.

Liderul CJ nu a dat detalii despre procedura de achizitie care urmeaza sa fie lansata cu clauza suspensiva „ca sa câstigam timp” pâna la venirea banilor prin PNRR. Procedura se va referi însa la construirea cladirii institutului cu 8 niveluri, pornind de la o valoare estimata de 870 de milioane de lei.

Suma face parte din costul total de 2,77 miliarde de lei (560 milioane de euro), inclusiv TVA. Diferenta o constituie dotarea cu echipament si aparatura medicala, precum si alte facilitati, toate în suprafata de 12 hectare de teren atribuita de comuna Miroslava acestui proiect: un centru de cercetare, hotel pentru vizitatori si rudele pacientilor, gradinita, magazin. 

Citește toată știrea

Deşi nu sunt încă banii, viitorul Institut al Inimii de la Miroslava intră în licitaţia de execuţie. 8 niveluri, 870 milioane lei
Publicitate