Publicitate

Cine înca mai crede ca Albania a ramas tara saraca si învechita, de pe vremea lui Enver Hodja, se însala amarnic. Ultimii ani dovedesc din plin contrariul. A devenit o tara în plina expansiune, o adevarata destinatie de vacanta. Tot mai multi turisti din vestul Europei iau în calcul sa îsi petreaca concediile pe frumosul litoral albanez, la Marea Adriatica si Marea Ionica. Mai nou si românii au descoperit frumusetea unui litoral care îmbina plajele de lux cu cele salbatice. Iar despre preturi, ce sa mai vorbim.
Ca descriere generala, trebuie spus ca Albania are munti înalti si vai adânci, plaje largi cu nisip sau pietris si golfuri ce te îmbie la relaxare si intimitate. Are bucate delicioase în portii mari si preturi mici. Si, foarte important, oameni primitori.

Este un paradis exotic, la preturi balcanice.

Cele mai cunoscute statiuni de pe litoralul albanez sunt – Ksamil, Sarande, Vlore, Durres si Lezhe. Riviera albaneza are unele dintre cele mai bune întinderi de coasta din Europa, care rivalizeaza cu plajele din Italia, Grecia sau Croatia.

Din Bucuresti, Craiova, Constanta sau Timisoara distanta pâna pe litoralul albanez este undeva între 1.000 si 1.200 de kilometri. În ultimii ani s-a lucrat hotarât la infrastructura, soselele sunt relativ bune, exista si o portiune de autostrada si un drum mirific pe coasta denumit de români „Transfagarasanul albanez”. Singura problema care poate fi invocata este traficul haotic, soferii fiind recunoscuti a fi unii care nu pea tin cont se semnele rutiere. (impact.ro)

 

Citește toată știrea

Destinaţia care a detronat Grecia şi Turcia. Litoralul superb, cu preţuri studenţeşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate