Publicitate

Un proiect imobiliar major este propus de doua firme în zona Fundac Ursulea, artera nemodernizata care pleaca din soseaua Stefan cel Mare, la prima curba dinaintea intersectiei acesteia cu bd. CA Rosetti (DN 24). Planul urbanistic cuprinde 33 de blocuri, o biserica si mai multe cladiri de servicii. Proiectul va fi dezbatut public la Primarie pe 6 decembrie.

Fiecare cladire evidentiata cu crem este de locuinte colective, iar cele cu rosu-pal sunt cladiri de servicii, în timp ce lacasul de cult este evidentiat cu rosu închis, fiind vorba doar despre imobilele din proprietatea beneficiarilor (zona delimitata cu linie rosie discontinua)

 

 
Beneficiarii proiectului au în proprietate un teren cu o suprafata totala de aproape 6,2 hectare, iar amplasamentul se afla la capatul strazii Fundac Ursulea si se întinde pâna spre bld. C.A. Rosetti, fara a se învecina cu aceasta artera de circulatie.

Plansa urbanistica publicata de Primaria Iasi arata un proiect de amploare: 33 blocuri (3 si 4 etaje), o biserica si 7 imobile de servicii. În apropierea terenului, în perioada 2014 – 2021, au fost aprobate alte patru hotarâri de Consiliul Local pentru investitii imobiliare, în general fiind vorba despre cladiri cu acelasi regim de înaltime.

„Din punct de vedere al circulatiei existente, se constata ca disfunctionalitate starea drumurilor – acestea nu sunt modernizate în integralitatea lor, neavând starea, latimea si finisajul carosabil corespunzator. De asemenea, nu sunt iluminate pe toata lungimea lor”, este un aspect critic care apare în proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ).

Prin PUZ se propune modernizarea Fundac Ursulea, la fel ca în cazul drumurilor de acces adiacente amplasamentului. Fundac Ursulea este strada care va asigura accesul auto si pietonal catre viitorul ansamblu rezidential. Artera de circulatie este inclusa într-un program multianual al Primariei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, fiind aprobati si indicatorii tehnico-economici în acest sens.

Pentru a asigura un acces mai bun la teren, investitorii spun ca vor ceda 6.000 mp din proprietatea privata în domeniul public pentru circulatii auto, iar alti 2.500 mp pentru trasee pietonale. În interiorul proprietatii, firmele sustin ca vor amenaja o retea de rutiera cu strazi care sa aiba o latime de minim 7 metri.

În ceea ce priveste locurile de parcare, acestea vor fi amenajate atât subteran, cât si la nivelul solului, dar numarul acestora va fi calculat la momentul depunerii documentatiei pentru obtinerea autorizatiei de construire.

Conform calendarului de implementare a proiectului, investitorii spera sa obtina autorizatia de construire pâna cel târziu în aprilie 2025, iar construirea ansamblului de blocuri sa se desfasoare în perioada mai 2025 – august 2029. Proiectul apartine firmelor Oscar Eigo Group (Iasi) si Partners Avenue (Bacau). Ambele companii au mai dezvoltat proiecte imobiliare în mai multe zone din oras, un exemplu în acest sens fiind zona Colina Însorita din Pacurari.

Citește toată știrea

Dezbatere – Proiect imobiliar uriaş în apropierea Pădurii Breazu: 33 de blocuri, biserică, 7 clădiri de servicii
Publicitate