Publicitate

Festivalul Rocanotherworld, care se desfasoara pâna pe 26 iunie în zona de agrement Aroneanu din Iasi, aduce anul acesta, pe lânga cele 4 scene, zonele de lounge si de petrecere a timpului în aer liber, activitatile sportive destinate copiilor si adultilor, înca doua dezbateri care deschid conversatia pe doua teme actuale si de interes. Dezbaterile vor avea loc pe 25 si pe 26 iunie la Arte Cafe (str. Mihail Kogalniceanu nr. 11) iar accesul publicului este liber.
Temele propuse de conferinte sunt:

Sâmbata, 25 iunie, 11:00 – 12:30 – Rolul societatii civile în gestionarea situatiilor de criza

Dupa doi ani de pandemie, acum se un razboi la granita României. Ce fac pîna la urma ONG-urile pentru noi toti în asemenea situatii? Aduc un impact real sau doar avem nevoie sa simtim cu totii ca ajutam? Irosim resurse sau aducem resurse? Concuram sau colaboram cu Statul? 

Participa: 

Dana Pîrtoc, Director executiv Asociatia pentru Relatii Comunitare. În cei 18 ani în ARC a învatat ca ceea ce conteaza în primul rând în munca ei sunt oamenii si calitatea relatiilor pe care le construieste, atât în cadrul echipei, cât si cu cei din exteriorul organizatiei. ARC a aparut în urma unui crez pe care îl împartasea un grup mic de oameni: filantropia responsabila poate fi un mijloc prin care schimbam comunitatile noastre. 

Cosmin Brînza, Coordonator fundraising Fundatia Serviciilor Sociale Bethany, licentiat în Comunicare si Relatii Publice si Teologie. 

Olti Volovat, Coordonator situatii de urgenta în cadrul CIVICA. De când a început conflictul în Ucraina, echipa CIVICA, alaturi de alte ONG-uri, a dezvoltat un plan logistic de asigurarea hranei în principalele centre de refugiati din Iasi, a gestionat un proces de onboarding a voluntarilor ce au fost ulterior distribuiti catre alte ONG-uri în functie de cerintele acestora si a sprijinit dialogul dintre societatea civila si autoritatile publice.

Mircea Meriacri, Presedinte FONTIS (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale de Tineret din Iasi). Începând cu luna octombrie 2015 este implicat în calitate de monitor local Iasi în cadrului Consiliului Tineretului din România, din septembrie 2016 fiind director regional al aceleiasi structuri. În perioada 2 mai 2019 – 31 octombrie 2020 a fost managerul programului „Iasi – Capitala Tineretului din România 2019-2020”, iar din aprilie 2019 este presedinte FONTIS.

Duminica,  26 iunie,  11:00 – 12:30 – Rolul festivalurilor în orasele noastre

Ce fac festivalurile pentru orasele noastre? Produc bani, produc entertainment? Aduc turisti, aduc vizibilitate? Toate astea? Multe altele? Cum facem sa crestem impactul festivalurilor în comunitatile locale? Cum facem sa sprijinim festivalurile locale pentru asta?

Invitati:

Codrut Dumitrescu, Management & Booking – Overground Music. În 2013 pune bazele agentiei Overground Music, alaturi de care începe colaborarea si cu alti artisti din zona muzicii alternative. În prezent, Overground Music si-a extins activitatea, dezvoltând diverse proiecte si ajungând sa reprezinte artisti reprezentativi ai scenei precum byron, Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, Grimus, Mr Jurjak sau Toulouse Lautrec. De asemenea este membru fondator al Asociatiei RAW Music care se ocupa cu organizarea Mastering in the Music Business.

Sebastian Marcovici, Focus in the Park Sibiu. Proiectul Focus Sibiu, ce îi apartine, este una dintre cele mai longevive, importante si complete retrospective foto din România. Artistul se regaseste si de peste 15 ani de activitate pe plan muzical, Sebastian fiind de-a lungul timpului basist si chitarist în trupe precum Alternosfera si Domino. Tot din considerentul muzical a luat nastere si Festivalul Focus in the Park în anul 2013, primul festival de muzica alternativa din Sibiu si unul din cele mai apreciate festivaluri pe plan national.

Dan Basu, Executive al Romanian Mental Health Film Festival Iasi. Este un artist care locuieste si lucreaza în Bucuresti, România. Practica lui este una meditativa, indiferent de mediul ales, video,instalatie, fotografie si desen – care în primul rând observa si exploreaza schimbarile interne si apoi cele din jur. Dan este interesat de procesul artistic, în modul în care ideile capata manifestari materiale si cum poate fi acest proces îndrumat si încurajat.

Patricia Butucel, Director Rocanotherworld si Classix. Este fondator al start-up-ului Showberry, din 2015 unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a României, si al Asociatiei Industrii Creative, ce are drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea în viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Moderatorul dezbaterilor este Stefan Teisanu, manager cultural, antreprenor si co-fondator al organizatiilor Centrul Cultural Clujean, Fapte si Nord.

Festivalul continua azi, 24 iunie, cu The Schnitzels, NoruNegru, Madalina Paval Live Orchestra, Zdob si Zdub; sâmbata, 25 iunie, cu DJ Cristu, Bob Ramanka, Am Fost La Munte Si Mi-a Placut, Golan, Nouvelle Vague si duminica, 26 iunie, cu DJ Donisan, Adam’s Nest, Kumm, Domino si Alternosfera. 
Editia a saptea a Rocanotherworld readuce scena electronica, curatoriata de trei promoteri: Cyclic, Techno Wall si Dubla, iar programul de pe 24 iunie îi aduce pe Spacenoodles, Emann, Gorje Hewek, Iulian Toma, BACk on WAX si pe 25 iunie pe Gala (UA), Jorge Savoretti, Priku, Mera. 
De joi pâna sâmbata va fi amenajata si o zona speciala de silent disco, iar artistii care vor putea fi ascultati pe cele trei canale sunt Cel Visator, Merski, #Socez si SPZ. Iar sâmbata si duminica publicul poate experimenta driftul, un concept nutrit de Cercul Întreg, ce provine din cultura de jam session, improvizatie si joaca, specifica culturilor stravechi, conectate la radacini. 

Biletele si abonamentele sunt disponibile în continuare online: https://rocanotherworld.iabilet.ro/. Pentru încurajarea si sustinerea participarii tinerilor la întreaga experienta a festivalului, au fost lansate bilete si abonamente pentru studenti cu un discount de 50-, iar copiii sub 12 ani au accesul gratuit, însotiti de un adult platitor de bilet. 

De asemenea, festivalul ofera acces gratuit pentru cetatenii ucraineni care vor sa participe la festival. Biletele gratuite se obtin la intrare pe baza de ID sau pasaport ucrainean, în limita locurilor disponibile.  

Festivalul este unul pet friendly, iar în cadrul lui va fi organizata Ai cumva o paturica? o colecta pentru animalele fara stapân din adaposturile din Iasi care va avea loc în zilele de 25 si 26 iunie, de la orele 17:00 pâna la orele 19:30.

Rocanotherworld este un festival explorator de muzica, arta, gânduri, oameni si idei organizat la Iasi începând cu anul 2016. Reprezinta o calatorie colectiva autentica, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valorile cu care rezonam, o efervescenta culturala de care avem nevoie în conturarea felului de-a fi si de a simti. 

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, având drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea în viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry este un startup câstigator al programului Investeste în oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a României. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.

Partener principal: : Kaufland România

Sponsori: Nuvei, Modular Services, Ness Digital, Wembley Dry Gin
Parteneri din comunitate: Cyclic, Techno Wall, Dubla
Parteneri de promovare: WINK Public Multimedia, Printco, IPPU
Mobility partner: Ford Iasi – ATI Motors Holding
Hospitality partners: Hotel Pleiada, Hotel Unirea, Domeniile Averesti
Parteneri media: Radio Guerrilla, Viva FM, Music Channel, AGERPRES, Zile si Nopti, IQads, life.ro, Spotmedia, Romania Journal, Infomusic, BestMusic, Observator Cultural, CVLTARTES, Propagarta, Ziarul de Iasi, BZI, Fashion Premium Magazine, Munteanu.

Mai multe informatii:
Facebook: https://www.facebook.com/rocanotherworld/
Instagram: @rocanotherworld
Website: www.rocanotherworld.com si https://asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld/ 

Citește toată știrea

Dezbaterile Rocanotherworld, pe 25 și 26 iunie. Ce face societatea civilă în situațiile de criză și ce aduc festivalurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate