Publicitate

Un jurnalist aproapiat tenisului sustine ca jumatate dintre jucatorii din Top 100 se dopeaza. Si ca multi iau substantele interzise sub pretextul ca au probleme de medicale sau au ADHD. În acest context, întrebarea este: De ce este Halep singura jucatoare de top prinsa?
Simona Halep a fost depistata pozitiv la testul de antidoping cu o substanta numita roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care sufera de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilaza care creste productia endogena de eritropoietina si stimuleaza productia de hemoglobina si de globule rosii.

Halep a fost suspendata de Federatia de Tenis si risca o suspendare finala de 4 ani.

Spaniolul Fernando Verdasco a fost suspendat provizoriu pentru doua luni dupa ce a fost testat pozitiv cu metilfenidat, a anuntat miercuri Agentia Internationala de Integritate a Tenisului (ITIA).

Acesta e contextul în care un reputat jurnalist spune ca jumatate din jucatorii de tenis de top se dopeaza.

Având în vedere problema dopajului lui Fernando Verdasco, jurnalistul Ben Rothenberg are informatii care indica existenta consumului de droguri printre alti câtiva jucatori de tenis.

ITIA a recunoscut ca Verdasco a luat medicamentul conform sfatului medicului sau, deoarece a fost diagnosticat cu ADHD si ca nu a intentionat sa încalce regulile. Drept urmare, interdictia pentru veteranul spaniol a fost redusa de la doi ani la doua luni. Citeste mai mult pe newsweek.ro.

 

Citește toată știrea

Dezvăluire: Jumătate din jucătorii de tenis de Top se dopează. De ce a picat doar Halep testul doping
Publicitate