Publicitate

Un pumn dat într-o parcare l-ar putea costa pe un iesean cât o masina. Doar norocul a facut ca gestul barbatului sa nu aiba consecinte mult mai grave.
Incidentul a avut loc în urma cu mai mult de sase ani, în parcarea dintre sediul Judecatoriei si cel al Fundatiei Regina Maria. Pe 23 februarie 2016, E.H. încerca sa iasa din parcare la volanul autoturismului sau Skoda. În timpul manevrei cu spatele, a lovit usor de doua ori, portiera din dreapta fata a unei Toyota Auris parcata neregulamentar.

Soferul Toyotei, Vlad Popa, a coborât din masina si s-a îndreptat spre Skoda lui E.H. I-a ciocanit în geam, reprosându-i soferului ca i-a lovit masina. Nici E.H. nu s-a lasat mai prejos si a iesit din masina gesticulând. Pe fondul starii de nervozitate provocate de incident, Popa l-a lovit pe E.H. cu pumnul în zona fetei. Barbatul s-a dezechilibrat si a cazut pe spate, lovindu-se de carosabil. Si-a pierdut cunostinta, fiind transportat ulterior la Spitalul de Neurochirurgie. Din fericire pentru el, caderea nu i-a provocat leziuni grave, nefiind necesare îngrijiri medicale specifice.

Popa a fost trimis în judecata în decembrie 2018. Pentru ca nu s-a prezentat la termenele pentru care fusese citat, s-a dispus desemnarea unui aparator din oficiu. Acesta a luat legatura cu inculpatul, care era stabilit în Marea Britanie din 2015 si nu avea cunostinta de existenta procesului penal. Popa si-a recunoscut doar partial fapta, neputând beneficia astfel de procedura simplificata a judecatii. Dupa efectuarea cercetarii judecatoresti, magistratii au considerat ca în cazul incidentului, este suficienta o pedeapsa sub forma amenzii penale.

Agresorul a fost condamnat la o amenda de 20.000 lei, corespunzatoare unui numar de 200 de zile-amenda, Popa având la dispozitie trei luni pentru a plati. În cursul procesului, E.H. s-a constituit parte civila, solicitând 250.000 euro ca daune materiale si 50.000 euro daune morale. Magistratii Judecatoriei au constatat însa ca E.H. nu demonstrase în niciun fel ca i-ar fi fost afectata capacitatea de munca, suferind astfel vreun prejudiciu material.

Ca urmare, solicitarea privind daunele materiale a fost respinsa. Suferinta morala a fost estimata de judecatori la doar 5.000 de euro, magistratii apreciind ca o suma mai mare ar reprezenta o îmbogatire fara just temei. Sentinta a fost atacata atât de Popa, cât si de procurori, Curtea de Apel urmând sa reanalizeze dosarul la începutul lunii noiembrie. 

 

 

Citește toată știrea

Diferent între şoferi – Un pumn în parcarea de la Judecătorie costă 5.000 de euro, plus 20.000 lei amendă
Publicitate