Publicitate

Un pensionar a scapat de pedeapsa dupa ce a fost depistat baut la volan. Desi gradul de alcoolemie pe care îl avea Nicolae T. îl transforma într-un pericol public, magistratii Judecatoriei au considerat ca este suficienta stabilirea unei pedepse cu amânare. Ea va fi pusa în aplicare doar daca soferul mai greseste o data.
Pe 11 septembrie 2020, în jurul orei 12.20, politistii au oprit pe raza satului Lunca Cetatuii automobilul Matiz condus de Nicolae T. Interpelat, soferul a marturisit ca bause înainte de a se urca la volan. Afirmase ca a baut doar o bere, dar la testarea cu aparatul Dräger a rezultat o concentratie alcoolica de 1,12‰ în aerul expirat.

Examenul toxicologic ulterior a stabilit o alcoolemie de 2,26‰ în sânge. Soferul a fost retinut timp de 24 de ore, dupa care a fost plasat sub control judiciar. La 54 de ani Nicolae T. a ajuns pentru prima oara în fata judecatorilor, fiind acuzat de conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului.

„Instanta constata ca inculpatul a cooperat cu organele judiciare si a recunoscut savârsirea faptei, manifestând regret sincer, perceput nemijlocit cu ocazia audierii acestuia, nu este cunoscut cu antecedente penale, se afla la primul conflict cu legea penala, este o persoana integrata în societate, este casatorit, are studii medii, este pensionar, având o sursa de venit stabila obtinuta prin propriile forte, potrivit cazierului constraventional nu a mai savârsit nicio abatere care sa implice consumul de alcool, s-a aflat sub imperiul masurilor preventive pentru o lunga perioada de timp, timp în care a constientizat gravitatea faptei si consecintele savârsirii de fapte penale, elemente de natura a atenua gravitatea împrejurarii comiterii faptei si a periculozitatii inculpatului”, au enumerat judecatorii motivele de clementa fata de Nicolae T.

Magistratii au stabilit în sarcina lui Nicolae T. o pedeapsa de 1 an si 4 luni de închisoare. Executarea ei va fi însa amânata pe parcursul unui termen de încercare de 2 ani, cazierul barbatului ramânând curat.

Judecatorii au considerat astfel ca perioada de un an si jumatate în care pensionarul nu a avut dreptul sa conduca reprezinta o pedeapsa suficienta. Nu de aceeasi parere au fost însa si procurorii, care au declarat apel. Primul termen de judecata al contestatiei s-a desfasurat ieri. 

Citește toată știrea

Dispută între judecători şi procurori pe condamnarea unui bărbat prins cu alcool 2,26 la mie la volan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate