Publicitate

Judecatorii de la Tribunalul Olt au dispus arestarea preventiva a doi barbati care au constituit un grup infractional, au confectionat si distribuit droguri cu ajutorul a doi adolescenti de 14 si 15 ani. De asemenea, o femeie a fost pusa sub control judiciar în acelasi dosar.
”S-a retinut ca, pe parcursul anului 2023, patru inculpati si doi suspecti minori (de 14 ani si 15 ani) au constituit un grup infractional organizat specializat în producerea si comercializarea substantelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), pe raza judetului Dolj, precum si a judetelor învecinate. Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), a procurat, portionat si ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, a coordonat activitatea de transport si comercializare a substantelor cu efect psihoactiv, s-a ocupat de închiriere unor locatii, destinate întâlnirilor cu clientii si a stabilit pretul dozelor. Ulterior a încasat întreaga suma provenita din activitatea infractionala si a stabilit cât revine fiecarui membru”, precizeaza, duminica, într-un comunicat de presa, DIICOT.

Cel de-al doilea inculpat a coordonat si supravegheat comercializarea substantelor cu efect psihoactiv efectuata de cei doi suspecti minori, carora le-a oferit si detaliile referitoare la locatiile unde urmau sa se efectueze tranzactiile. 

”Acesta a asigurat cazarea si hrana minorilor, a transportat substantele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare si a încasat banii proveniti din activitatea infractionala, pe care i-a predat liderului grupului. De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infractional organizat, si-a pus la dispozitie locuinta ca spatiu pentru comercializarea substantelor psihoactive”, se mai arata în comunicat.

Judecatorul de drepturi si libertati din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventiva a doi inculpati retinuti, pentru o perioada de 30 de zile. De asemenea, în urma deciziei procuorilor DIICOT, o femeie a fost pusa sub control judiciar. Ei sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat si efectuarea, fara drept, de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

 

 

 

Citește toată știrea

Doi bărbaţi, arestaţi preventiv şi o femeie, pusă sub control judiciar pentru trafic de droguri
Publicitate