Publicitate

Magistratii prahoveni au condamnat, vineri, doi tineri la pedepse de 15 ani si patru luni de închisoare, respectiv 14 ani de internare într-un centru de detentie, ei fiind gasiti vinovati de uciderea unui adolescent de 13 ani. Trupul tânarului a fost gasit în casa unuia dintre agresori, având peste 20 de lovituri de cutit.
Crima a avut loc în luna martie a anului 2020, în localitatea prahoveana Moara Noua. Adolescentul de 13 ani era prieten cu unul dintre agresori, în vârsta de 19 ani la acea vreme, si a mers sa bea cu acesta, însa la un moment dat între cei doi a avut loc un scandal. Trupul baiatului de 13 ani a fost descoperit în casa tânarului de 19 chiar de catre tatal agresorului. 

Pe parcursul anchetei procurorii au aflat ca la fata a participat un alt adolescent, care la acea vree avea 15 ani. Vineri, cei doi au fost gasiti vinovati de uciderea adolescentului de 13 ani, omorât cu peste 20 de lovituri de cutit. 

Tribunalul Prahova l-a condamnat pe agresorul care este major la 15 ani si patru luni de închisoare, cu interzicerea unor drepturi si cu interdictia de a se apropia, dupa executarea pedepsei, la mai putin de 50 metri de cel împreuna cu care a comis infractiunea de omor. 

Al doilea agresor, care este minor, a primi drept condamnare masura internarii într-un centru de detentie pe o perioada de 14 ani inculpatului. Ambii sunt în arest începând cu data de 6 martie 2020. 

”Obliga în solidar pe cei doi inculpati la plata sumei de 43.180 lei cu titlu de daune materiale si 100.000 lei daune morale”, mai prevede sentinta Tribunalului Prahova. Condamnarea poate fi atacata cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Citește toată știrea

Doi tineri, găsiţi vinovaţi pentru uciderea unui adolescent de 13 ani, în urmă cu doi ani
Publicitate