Publicitate

Un iesean a fost tâlharit în chiar scara blocului în care locuia. A avut ghinionul ca momentul întoarcerii sale acasa sa coincida cu cel în care doi consumatori de etnobotanice îsi satisfaceau viciul în casa scarii.
Când A.M. a intrat în casa scarii, iar becurile cu senzori s-au aprins, s-a trezit în fata cu doi tineri îmbracati în negru. Cei doi l-au atacat imediat. În vârsta de 76 de ani si luat prin surprindere, A.M. nu s-a putut opune, cazând la pamânt. Tâlharii i-au verificat buzunarele hainei si ale pantalonilor, de unde i-au sustras un telefon mobil Alcatel tip vechi si 20 de lei. Au tras de cureaua borsetei de pe umarul victimei, rupându-i cureaua, iar apoi au fugit. A.M. a strigat dupa ei ca nu are în borseta decât acte, iar unul dintre tâlhari a aruncat-o pe jos. Ulterior, au vândut telefonul contra unei sume simbolice si au împartit banii.

Incidentul a avut loc în seara zilei de 23 decembrie 2018. Cu ajutorul victimei, care i-a identificat pe tâlhari dupa fotografii, infractorii au fost identificati în scurt timp. A putut fi recuperat si telefonul, care a fost restituit lui A.M. Unul dintre tâlhari a fost deja condamnat, un an mai târziu. Prinderea lui Alin Cosmi Dumitras a durat însa mai mult, el plecând în Germania la scurt timp dupa tâlharie. Cazul sau a putut fi analizat de magistratii Judecatoriei abia începând cu anul 2021. În urma cu trei saptamâni, judecatorii l-au condamnat pe Dumitras pentru tâlharie calificata, la 4 ani de închisoare, cu executarea în regim de detentie. Sentinta a fost contestata de inculpat, cazul urmând sa fie reanalizat de Curtea de Apel la mijlocul lunii viitoare.

Citește toată știrea

Doi tineri în sevraj au tâlhărit de telefonul mobil vechi şi cu butoane un pensionar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate