Publicitate

BNR a anuntat astazi din nou un curs al dolarului de peste 5 lei, un maxim al tuturor timpurilor, în linie cu evolutiile de pe piata internationala.
Cursul afisat de BNR pentru dolarul american este de 5,0679 lei, de la 5,0103 lei joi (crestere de 1,15-) în timp ce euro este cotat la 4,9437, cu o crestere usoara, de 0,05- fata de ziua precedenta.

Cresterea vine pe fondul evolutiilor de pe pietelor valutare externe. Pe piata internationala, dolarul a urcat la maximul ultimelor doua decenii.

Euro a scazut pentru a patra zi consecutiva dupa ce datele au aratat ca încetinirea economiei germane s-a agravat în septembrie, în timp ce consumatorii si întreprinderile se confrunta cu o criza energetica fara precedent si cu o inflatie în crestere.

Ce înseamna pentru români faptul ca moneda SUA a atins un maxim istoric

Specialistii se asteapta ca în perioada urmatoare moneda europeana sa tot piarda teren în fata dolarului american, tocmai din cauza faptului ca exista o neîncredere a investitorilor în aceasta perioada, ca urmare a anunturilor venite dinspre Rusia.

Pe de alta parte, aprecierea dolarului din prezent ar putea avea efecte mult mai dure pentru economie. De fiecare data când creste dolarul american, se scumpesc motorina si benzina, pentru ca petrolul vine mare parte din America. (antena3.ro)

 

Citește toată știrea

Dolarul urcă la 5,06 lei. Ce înseamnă pentru români faptul că moneda SUA a atins un maxim istoric
Publicitate