Publicitate

Doua persoane au murit si alte doua au fost grav ranite dupa ce au fost lovite de fulger joi seara în proximitatea imediata a Casei Albe din Washington, a confirmat vineri Politia locala pentru AFP.
„Doua persoane au fost declarate decedate dupa ce au fost lovite de fulger în Lafayette Square”, la câtiva metri distanta de gardul aflat în fata peluzei de la Casa Alba, a precizat Politia din Washington.

Victimele sunt un cuplu originar din statul american Wisconsin: James Mueller, în vârsta de 76 de ani, si sotia lui, Donna Mueller, în vârsta de 75 de ani.

Celelalte doua persoane lovite de fulger ramân „în stare critica”, potrivit Politiei americane.

Purtatoarea de cuvânt de la Casa Alba, Karine Jean-Pierre, a transmis condoleante familiilor persoanelor decedate într-un comunicat publicat vineri, precum si „rugaciunile sale pentru cele care lupta înca pentru vietile lor”.

Mai multe fulgere s-au abatut joi seara asupra unui parc public aflat la marginea resedintei oficiale a presedintilor americani, cu câteva minute înaintea orei locale 19:00 (23:00 GMT).

Fotografiile publicate de pompierii locali arata un numar mare de vehicule ale serviciilor de urgente în acel parc cu numerosi copaci, în timpul unei furtuni care s-a abatut asupra orasului Washington.

Probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autoritatile sanitare americane.

„Imediat ce se produce un fulger, trebuie sa va refugiati într-un loc sigur. Copacii, bineînteles, nu sunt locuri sigure”, a reamintit purtatorul de cuvânt al Brigazii de Pompieri din Washington, Vito Maggiolo, pentru presa locala. AGERPRES

Citește toată știrea

Două dintre cele patru persoane lovite de fulger în faţa Casei Albe au murit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate