Publicitate

“Fotbalul nu este o chestiune de viata si de moarte. E mai mult decât atât!” spunea legendarul fost manager al lui Liverpool, Bill Shankly. În opinia multora, scotianul care i-a condus 15 ani pe “cormorani” s-a înselat, fotbalul fiind mai putin important decât viata unui om. De aceea, pentru multi, astazi, în Copou, partida dintre Politehnica Iasi si Minaur Baia Mare, din runda a VIII-a a Ligii a II-a de fotbal, care va începe la ora 11:00, va cadea pe plan secund fata de un alt “meci”. Cel pe care îl duce un fost junior al Politehnicii, Paul Tanase, cu viata. Acesta are nevoie de circa 13 000 de euro pentru a efectua o operatie de îndepartare a unuia dintre cei doi lobi ai ficatului, care este afectat de metastaze. 
Dupa ce a bifat în ultima perioada extrem de multe dandanale, care nici la cluburi din judet nu apar, Poli a facut si un lucru bun. Clubul din Copou s-a implicat într-o campanie de ajutorare a lui Paul, care nu are banii necesari operatiei. Astfel, la meciul de astazi, prin stadion vor circula urne pentru cei care vor sa doneze bani pentru fanul Politehnicii.

Acesta va da lovitura de începere, simbolica, a partidei. Totodata, un tricou al lui Florin Plamada, cu autografele jucatorilor ieseni, va fi scos la licitatie pe pagina de facebook a clubului, fondurile rezultate urmând a fi directionate catre Paul. El poate fi ajutat si prin donatii directe, în conturile bancare RO15BRDE240SV25280772400 (lei), RO76BRDE240SV11617102400 (euro), RO72BREL0005515953060100 (REVOLUT). Suporterul Iasului poate fi contactat la numarul de telefon 0724 208 072.

Într-un astfel de cadru, a mai aminti despre conferinta de presa de ieri a Politehnicii, în care antrenorul Claudiu Niculescu a dat explicatii puerile legate de faptul ca a fost primul tehnician din istoria clubului care a absentat de la un meci oficial al echipei fara sa aiba probleme, medicale sau personale, trece pe planul doi. Mai ales ca Niculescu, care a încercat, din nou, sa ironizeze un ziarist, fiind pus la punct, a recunoscut ca marti, zi în care elevii sai au jucat un meci de Cupa, la Dumbravita, a coordonat restul echipei în Copou, la un “amical” cu o echipa de judeteana! Asta în conditiile în care a spus ca a tratat cu maxima seriozitate Cupa României!

Mai trebuie precizat ca seful bancii tehnice iesene nu a avut nicio reactie atunci când au fost lansate, din sala, cuvinte despre un coleg de breasla, Petre Grigoras. Care nu a putut sa stea pe banca Politehnicii, în trecut, din cauza unor probleme de sanatate serioase, care-i generau, printre altele, puls 200 în repaus. Trecând peste modul în care unii înteleg solidaritatea de breasla si problemele cu adevarat importante în viata, mai trebuie amintit faptul ca Niculescu a spus ca toate meciurile din acest campionat vor fi grele. Inclusiv cel de azi, cu o echipa modesta, promovata în vara, care a primit în ultimele trei meciuri oficiale 11 goluri si a pierdut ultimele doua partide de campionat, 0-3 la Miercurea Ciuc si 3-4, acasa, cu Dumbravita. Mai mult, echipa Minaur, care a jucat în Cupa României marti, la Cernavoda, cu noua dintre titularii din ultima etapa de campionat a fost laudata de antrenorul Iasului, care a etichetat-o drept “foarte periculoasa”.

Mai trebuie amintit ca daca baimarenii au tratat serios Cupa, Poli a odihnit nu numai antrenorii marti, la Dumbravita, ci si 14 jucatori de baza, care au ramas în Copou. De altfel, în formula de start a gazdelor se prefigureaza a nu aparea vreun jucator din “lotul Dumbravita”!

Conferinta, din care s-a mai aflat ca Niculescu are nevoie de sase luni pentru a omogeniza echipa (!), dupa ce în vara lasase sa se înteleaga ca trei luni îii sunt suficiente, a fost salvata de discursul coerent al tânarului Tudor Telcean. Fotbalistul venit de la U Cluj nu i-a reprosat nimic fostului antrenor al clujenilor, Erik Lincar, desi s-a pregatit mult timp doar cu preparatorul fizic al lui U ca urmare a deciziei tehnicianului. Telcean a mai anuntat ca vrea sa recupereze rapid deficitul de pregatire si ca îsi doreste ca în scurt timp sa fie titular. Si sa ramâna titular si la anul, în Liga I! 

 

 

Citește toată știrea

Două meciuri azi, în Copou. Cel al unui fost junior, mai important decât Poli – Minaur
Publicitate