Publicitate

Producatorul chinez de masini electrice Nio anunta ca doua persoane au murit dupa ce unul dintre vehiculele sale a cazut de la etajul trei al sediului companiei din Shanghai. Comunicatul initial al companiei, care sustinea ca accidentul ”nu are legatura cu vehiculul în cauza”, a stârnit reactii furioase din partea publicului, relateaza BBC.
Un membru al personalului si un angajat al unei companii partenere au murit în accident.

Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei locale 17.20, a precizat compania. Persoanele care au murit se aflau în interiorul vehiculului, când acesta a cazut din cladire.

Nio sustine ca a început imediat o ancheta asupra incidentului, în cooperare cu oficialii guvernamentali.

Zona de la al treilea etaj de unde a cazut masina a fost descrisa în moduri diferite ca un showroom, o unitate de testare sau o parcare.

”Compania noastra a colaborat cu departamentul de securitate publica pentru demararea anchetei si analizarea cauzei accidentului. Pe baza analizei situatiei de la fata locului, putem confirma initial ca acesta a fost un accident (nu cauzat de vehicul)”, a anuntat compania chineza într-un comunicat.

”Suntem foarte tristi cu privire la acest accident si dorim sa exprimam cele mai profunde condoleante colegului nostru si angajatului companiei partenere care si-a pierdut viata. A fost înfiintata o echipa care sa ajute familiile”, se mai arata în comunicat.

Comunicatul a lui Nio pe platforma Weibo a atras peste 1.000 de comentarii într-o jumatate de ora, dar a fost ulterior eliminat.

Ultima propozitie a declaratiei, respectiv accidentul ”nu are legatura cu vehiculul în cauza” a declansat multe raspunsuri furioase din partea utilizatorilor retelei sociale.

Un comentariu sustinea ca declaratia ”arata sângele rece al capitalismului”, în timp ce altul afirma ca ”ultima propozitie este atât de indiferenta. Ei (soferii de testare) au venit sa testeze vehiculul, dar tu spui ca (accidentul) nu are nimic de-a face cu vehiculul?”.

Compania auto a postat ulterior o versiune revizuita a declaratiei, care se refera în continuare la incident ca fiind un accident, dar acum propozitia ”nu a fost cauzat de vehicul” este pusa între paranteze, aparent. Toate comentariile la noua postare sunt ”Odihneasca-se în pace” (RIP).

Nio mizeaaza foarte mult pe bateriile interschimbabile din masinile sale ca o modalitate de a depasi preocuparile clientilor cu privire la încarcarea frecventa.

Compania a fost numita uneori drept ”ucigasul Teslei” din China, cu referire la rivalitatea sa cu multimiliardarul Elon Musk, producatorul de masini electrice din Statele Unite, care are o fabrica importanta în Shanghai.

Citește toată știrea

Două persoane au murit, după ce o maşină Nio a căzut de la etaj. Reacţii furioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate