Publicitate

Doua sefe de promotie de la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi (UMF) au vorbit, la finalul studiilor, despre experienta lor ca studente si ce le asteapta pe viitor. 
Madalina Andreea Beldie este sef de promotie la specializarea Medicina, linia de predare în limba româna. Dupa sase ani de studiu, aceasta spune ca este greu sa îsi dea seama de momentul 0 în care s-a decis sa urmeze studiile de medicina, dar a avut mereu o pasiune pentru stiinte, care a împins-o înca de la începutul liceului sa vrea sa urmeze medicina. „Prilejul cu care m-am convins ca am facut alegerea potrivita a fost abia practica de vara de la finalul anului I, primul meu contact mai îndelungat cu spitalul. De atunci am fost sigura ca meseria de medic este cea pe care mi-o doresc pentru viitorul meu si ca nu m-as vedea facând altceva. De-a lungul facultatii am avut experiente de tot felul, dar simt ca acum, la finalul celor 6 ani, cele frumoase au reusit sa contrabalanseze tot stresul si toata anxietatea de dinaintea fiecarui examen, toata oboseala si emotiile pentru fiecare activitate de voluntariat”, a povestit Madalina. Aceasta spune ca cele mai dragi si puternice amintiri vor ramâne cele create alaturi de colegi în special facând voluntariat la Societatea Studentilor Medicinisti Ieseni.

Aceasta spune ca si-a gasit o a doua familie la facultate si pleaca extrem de recunoscatoare pentru asta si mult mai bogata. „De-a lungul timpului, am fost întrebata de colegi mai mici, elevi de liceu, daca este dificil sa fii student la Medicina. De fiecare data raspunsul meu a fost ca nimic nu este greu, atâta timp cât îti place ceea ce faci, tocmai de aceea, cred ca aceasta ar trebui sa fie singura motivatie în alegerea carierei de medic. Nu pot sa mint si sa spun ca ultimii 6 ani au fost usori, chiar deloc, am avut de facut sacrificii si am fost nevoita sa ma adaptez la situatii pe care nici nu mi le-as fi putut imagina atunci când eram înca la liceu, dar ce vreau sa subliniez este faptul ca aspiratia de a deveni un medic bun pentru pacientii tai si curiozitatea si interesul sunt cele care te ajuta sa continui în momentele grele”, a mai spus studenta.

O parere similara a avut si colega ei, Stefana Pascariu, sef de promotie la Medicina Dentara, tot la linia de predare în limba româna. Aceasta spune ca materia a fost coplesitoare în primii ani de studiu, în special specializarile preclinice, fiind o mare cantitate de informatie dublata si cu „alergatura” de la un spital la altul pentru cursurile facute direct în mijlocul pacientilor, de medicina interna sau neurologie.

„Noi visam la momentul când vom începe cu adevarat sa restabilim zâmbetul pacientilor. Momentul începerii stagiilor clinice de chirurgie sau parodontologie, din domeniul medicinei dentare, ne-au facut sa întelegem importanta cunoasterii vaste a domeniului medical pentru a putea trata complet un pacient. Consider ca, lasând la o parte multitudinea de examene si nopti nedormite, acesti 6 ani de facultate au fost anii în care am reusit sa ma dezvolt ca om, pentru a reusi sa îmbratisez meseria de medic stomatolog”, a spus Stefana Pascariu. UMF publica marturiile sefilor de promotie într-o campanie de promovare a admiterii din luna iulie, pentru care au început înscrierile înca de la începutul lunii iunie.

Citește toată știrea

Două şefe de promoţie de la UMF vorbesc despre cei 6 ani de facultate. „Nu m-aş vedea făcând altceva”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate