Publicitate

Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Iasi au precizat ca tratamentul pe care îl urmeaza Alexandra, tânara care a fost transferata în strainatate la patru ani dupa transplantul de plamâni, este decontat prin intermediul institutiei iesene.
Alexandra a ajuns în Germania pe 4 mai, iar medicii din clinica de transplant au confirmat ca este vorba despre respingerea organului transplantat în 2018.

„Tânara a plecat cu formular de la noi, serviciile au fost decontate prin intermediul CJAS. Familia nu a trebuit sa plateasca, au fost consiliati si li s-a spus exact ce documente sa aduca. Încercam si în alte cazuri sa ne implicam, sa le spunem sa aduca documentele necesare, îi consiliem în acest sens, sa vedem daca se preteaza ca serviciile sa fie decontate de CJAS. Daca nu, merg si sunt consiliati mai departe la Directia de Sanatate Publica”, a precizat Monalisa Artene, purtator de cuvânt al CJAS Iasi.

Alexandra se afla în continuare în Germania, unde a început tratamentul necesar. Tânara a ajuns la spital la începutul lunii mai, pentru ca nu se simtea bine, mai întâi la Spitalul de Pneumoftiziologie, apoi la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iasi, unde s-a aflat în grija personalului medical pâna la momentul transferului. Dupa aproape 24 de ore de asteptare, tânara a fost preluata de o aeronava configurata pentru misiuni medicale care i-a asigurat transportul pâna în Saarbrücken.

Citește toată știrea

Drama Alexandrei: tratament gratuit oferit de CJAS. Studenta este în Germania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate