Publicitate

Episcopia Romano-Catolica din Iasi a anuntat ca duminica, 25 septembrie, va începe anul pastoral 2022 – 2023 în Dieceza de Iasi. Momentul va fi marcat în cadrul Liturghiei care va fi savârsita de PS Iosif Paulet, episcop de Iasi, de la ora 11.00, în Catedrala „Sfânta Fecioara Maria, Regina”. 
Într-o scrisoare dedicata comunitatii catolice din Dieceza de Iasi, episcopul a explicat ca intrarea în acest an pastoral face parte dintr-un plan pe durata a trei ani demarat la nivel diecezan, pâna în 2025, pe tema „Uniti în familia lui Dumnezeu, traim bucuria evangheliei!”. „Imaginea-simbol va fi mozaicul coborârii Duhului Sfânt asupra apostolilor uniti în rugaciune împreuna cu Sfânta Fecioara Maria, care se regaseste în catedrala noua din Iasi. Redam integral textul scrisorii circulare a episcopului de Iasi. Pentru a concentra mai bine eforturile pastorale depuse de toti membrii Bisericii noastre, pe data de 25 septembrie, vom începe un parcurs pastoral la nivel diecezan pe durata a trei ani: 2022-2025”, a spus PS Iosif Paulet în scrisoarea sa.

Acesta a spus ca planul pastoral are ca prioritate cresterea comuniunii în Biserica prin actiuni concrete de apropiere între toti membrii, iar activitatile organizate vor fi concentrate în jurul vizitei episcopului în cât mai multe comunitati din Dieceza. „Vom porni la acest drum duminica, 25 septembrie, când va începe si noul an pastoral 2022-2023. Este adevarat ca anul liturgic este structura principala a timpului Bisericii, în care aceasta celebreaza întregul mister al lui Cristos, de la întrupare pâna la întoarcerea sa glorioasa. Cu toate acestea, se impune ca începutul anului pastoral sa fie anticipat în luna septembrie, astfel încât initiativele pastorale sa tina cont de ritmul comunitatilor parohiale si de dinamica societatii (de exemplu, deschiderea anului scolar, reluarea activitatilor dupa perioada estivala etc.)”, a mai spus PS Iosif Paulet. 

Citește toată știrea

Duminică începe noul an pastoral în Dieceza catolică de Iaşi
Publicitate