Publicitate

Echipa de fotbal feminin Navobi Iasi, care a primit anul trecut 70.000 de euro de la Primarie, a pierdut acasa, în Cupa, cu 1-13, dupa ce a irosit orice sansa de a accede în prima liga.
Navobi Iasi a fost eliminata din Cupa României la fotbal feminin. Formatia condusa de fostul sef al Politehnicii, Adrian Ambrosie, a cedat ieri, pe teren propriu, la un scor incredibil, 1-13 (0-5) în fata Heniu Prundu Bârgaului. Prundu Bârgaului este o comuna bistriteana cu nici 6.000 de locuitori.

Nici în campionat Navobi nu sta mai bine, irosind orice sansa de a promova în prima liga. La finalul saptamânii trecute, iesencele au pierdut un nou meci pe teren propriu în Liga a II-a, 0-2 cu Vulpitele Galbene Roman, rezultat care, la fel ca acela înregistrat cu Heniu, nu fusese anuntat pâna ieri, la prânz, pe pagina de facebook a clubului local.

În paranteza fie spus, trupa antrenata acum de Sorin Comisu (tehnicianul din tur, Cristi Amironesei, care e si în conducerea actuala a Politehnicii Iasi, a trecut în plan secund) fusese învinsa de „vulpite“ si în partida tur, cu 0-3, la „masa verde“, deoarece nu a prezentat carnetele de joc ale fotbalistelor. Navobi mai pierduse un meci acasa în acest sezon, 0-1 în tur cu FK Csikszereda. Cum gruparea lui Ambrosie a mai facut si un egal, în deplasare, la Constanta, iesencele au acumulat doar 34 de puncte în 15 partide si se situeaza pe locul III al clasamentului Seriei 1 a esalonului doi. În frunte se afla Csikszereda (39 puncte din 14 meciuri) si Vulpitele Galbene (36 puncte din 14 partide). Astfel, iesencele nu mai au nicio sansa de a ajunge gruparea din Miercurea Ciuc, pe care o va întâlni în deplasare în ultimul meci oficial al sezonului, pe 22 mai. Romascanele, în schimb, se mai bat pentru locul promovabil, mai ales ca vor juca în compania liderului pe teren propriu, pe 15 mai.

Reamintim, în ciuda unor numeroase controverse, Navobi Iasi a primit la finalul anului trecut circa 70.000 de euro de la Consiliul Local Iasi. Suma este de mai bine de doua ori mai mare decât cea pe care a încasat-o Olimpia Universitatea Cluj de la municipalitatea clujeana în 2021. Ardelencele sunt multiple campioane ale României, au participat în Champions League, iar echipa lor secunda este pe primul loc în Seria 2 a Ligii a II-a. În 2022, Olimpia Universitatea va primi aproximativ 33 000 de euro de la CL Cluj în timp ce la Iasi s-a încercat alocarea unei noi sume pentru Navobi, 40.000 de euro. Proiectul a fost însa scos de pe ordinea de zi dupa ce nu a primit avizul Comisiei pentru Sport si Tineret din cadrul CL. Ramâne de vazut daca în vara se va încerca din nou cuplarea clubului lui Adrian Ambrosie la robinetul bugetului local.

Mai precizam ca în ciuda unor repetate solicitari ale unor consilieri locali ieseni, nici pâna la aceasta ora nu s-a facut public cum au fost cheltuiti cei 70.000 de euro primiti în 2021 de Navobi, club care beneficiaza de subventii si de la Federatia Româna de Fotbal.

Legenda FOTO: Fetele de la Navobi (în alb) s-au facut de râs în micuta localitate bistriteana

Citește toată știrea

Echipa de fotbal feminin este ciuca bătăilor pe banii Primăriei. Înfrângere la 12 goluri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate