Publicitate

Liga a II-a de fotbal feminin a pornit la drum la finalul lunii trecute fara Navobi Iasi. Echipa condusa de Adrian Ambrosie, care nu a mai primit finantare de la bugetul local în acest an, s-a retras din campionat. Asta dupa ce în a doua jumatate a anului trecut a încasat circa 70.000 de euro de la Primaria Iasi. La ce au folosit banii?

 
În ciuda finantarii amintite, de aproape trei ori mai mare decât cea primita de campioana României, U Olimpia Cluj, de la CL Cluj, ardelencele având si o echipa care a câstigat o serie a Ligii a II-a, Navobi s-a clasat în vara abia pe locul III în Seria 1 a esalonului secund. Iesencele au ratat promovarea dupa ce s-au clasat la 11 puncte de Csikszereda si cinci de Vulpitele Galbene Roman. Linia de clasament a trupei lui Ambrosie a rezultat si ca urmare a celor patru înfrângeri suferite, doua dintre acestea pe teren propriu, si unei remize. Între esecuri s-a numarat si cel de de la Roman, dictat la „masa verde”, generat de faptul ca oficialii oaspetilor nu au fost în stare sa prezinte legitimatiile de joc ale fotbalistelor! În sezonul trecut, Navobi a pierdut acasa si în Cupa României, la un scor incredibil, 1-13 cu Heniu Prundu Bârgaului!

Finantarea clubului lui Ambrosie din bani publici a fost aspru criticata de diferiti politicieni, între care senatorul Marius Bodea ori liderii grupurilor PSD si USR din Consiliul Local Iasi, Bogdan Crucianu, respectiv Razvan Timofciuc. Crucianu a atras atentia si asupra modului în care banii publici au fost cheltuiti, spunând pe 22 iunie: “Revoltator este si faptul ca întreaga familie Ambrozie „formeaza” Clubul Navobi, structura prin care au fost tocati fara rusine bani grei, acestia având indecenta ca, pe lânga finantarea primita de la CL Iasi, sa-si stabileasca singuri si remuneratiile lunare. Este vorba despre sume la fel de neadecvate în raport cu performanta: de la servicii de contabilitate de 2.000 lei pe luna (plus taxe la stat!) pâna la activitati sportive de 5000 lei net pe luna. Asta în conditiile în care sunt fotbaliste care nu iau 1 000 de lei pe luna!”

În ceea ce priveste viitorul sportivelor, pe 23 august, pe pagina oficiala a Navobi, care precizeaza ca echipa de senioare joaca în „Superliga Nationala”, într-un comunicat cu faulturi la adresa limbii române se anunta ca echipele de junioare si senioare vor juca „sub emblema clubului de fotbal din Copou”. Navobi mai spune ca „(…) sub comanda fondatorului si presedintelui Adrian Ambrosie, fotbalul masculin si feminin din orasul celor sapte coline, a cunoscut cele mai înalte performante din istoria sa”.

În schimb, managerul Politehnicii Iasi, Florin Briaur, a anuntat ca a transferat de la Navobi jucatoarele care urmau sa ramâna fara echipa si a înscris în Liga a III-a o formatie de senioare. Aceasta a debutat în campionat duminica, la Slobozia, când a câstigat cu 8-1 în fata ACS Activ 2. Duminica, fetele din Iasi, care joaca acum sub denumirea clubului din Copou, Politehnica, si sunt antrenate de Cristian Amironesei, vor juca din nou în deplasare, la Sfântu Gheorghe, contra Sepsi. 

FOTO: CS Navobi/Facebook

Citește toată știrea

Echipa lui Ambrosie a tras heblul după ce a cheltuit circa 70.000 de euro din bani publici în câteva luni!
Publicitate