Publicitate

Educatia sexuala la scoala se va face doar din clasa a 8-a si doar cu acordul scris al parintilor, potrivit unui vot dat marti în Camera Deputatilor, camera decizionala.
 
Legea, care reglementeaza educatia sexuala în scoli, a fost întoarsa o data în Parlament de presedintele Iohannis si merge acum din nou la promulgare.

Programele ce vor putea fi predate au ca scops prevenirea bolilor cu transmitere sexuala si a graviditatii la minore, un flagel social în România.

Proiectul a fost adoptat cu 224 voturi „pentru”, unul „contra” si 49 de abtineri.

La dezbateri, deputatul partidului extremist AUR Alin Colesa a afirmat ca nu este nevoie de „sexualizarea copiilor”, în conditiile în care AUR s-a împotrivit constant introducerii acestei discipline de la clasele mici.

„Avem nevoie de libertate, nu de ideologie, avem nevoie de libertatea de a ne alege cum ne crestem copiii. Nu avem nevoie de masturbarea copiilor, de ideologie de gen, de avorturi la adolescenti, de sexualizarea lor într-un cuvânt. O astfel de educatie ar trebui sa aiba la baza niste concepte sanatoase, ar trebuie sa fie încurajati sa diminueze nevoia de atractie fizica prin promovarea sportului, tot felul de pericole care exista în mediul digital legate de aceste aspecte”, a spus Colesa, citat de Agerpres.

Deputata Simina Tulbure de la USR, partid care a sustinut introducerea cât mai timpurie a acestei materii, spus ca România este pe primul loc la numarul de mame minore.

„Trebuie sa vorbim acum despre educatia sexuala, nu sanitara. Trebuie sa vorbim despre sex într-o tara în care suntem numarul unu la mame minore. Suntem în topul tarilor din UE unde violenta domestica exista în familii. Trebuie sa discutam despre consimtamânt, pentru ca elevii nostri nu cunosc ideea de consimtamânt. Asadar, nu înteleg de ce sa vorbim de educatie sanitara într-o tara în care suntem în spatele UE pentru ca nu suntem la curent cu ce se întâmpla cu elevii nostri, care învata despre sex la internet, la filmele porno, când noi ar trebui sa avem oameni specializati în scoli care ar trebui sa vorbeasca despre educatie sexuala”, a spus Tulbure, citata de Agerpres.

Deputata PNL Mara Calista a spus ca dezbaterea pe aceasta tema ar trebui sa aiba loc, mentionând ca sunt multe cazuri de mame minore în România, boli cu transmitere sexuala la copii sub 15 ani si cazuri de violenta domestica cu minore.

„Una citim, una sunt recomandarile si alta sunt realitatile în care traim”, a spus Calista.

Deputatul Miroslav Merka a sustinut, la rândul sau, ca România este o tara democratica, dar si „o tara crestina”.

Citește toată știrea

Educația sexuală la școală se va face doar din clasa a 8-a și doar cu acordul scris al părinților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate