Publicitate

Elevii de clasa a VIII-a vor sustine, luni, proba la Limba româna din cadrul simularii Evaluarii nationale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei, transmite Agerpres. Marti, acestia vor sustine proba la Matematica, iar elevii din partea minoritatilor nationale vor participa, miercuri, la proba de Limba si literatura materna.
Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sala, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în sali este permis pâna la ora 8,30. Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de doua ore.

Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar si optimizarea rezultatelor obtinute de catre elevii din învatamântul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale. Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele si prenumele candidatilor.

Rezultatele obtinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de învatamânt prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptarii unor masuri pentru îmbunatatirea performantelor scolare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Notele la simulare nu se contesta si nu se trec în catalog. Totusi, în situatiile exceptionale în care se doreste consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesati.

Citește toată știrea

Elevii de clasa a VIII-a încep luni simularea Evaluării naţionale
Publicitate