Publicitate

Airbus Helicopters a realizat prima demonstratie de tragere cu racheta SPIKE ER2 de pe un elicopter H145M la un eveniment organizat la poligonul Cincu din Brasov, România. La mijlocul acestei luni francezii de la Airbus au prezentat modelul la Paris. Acesta tragere demonstrativa a adunat reprezentanti ai fortelor armate din unsprezece tari. Racheta aer-sol a fost de tipul Rafael SPIKE ER2 si reprezinta cea mai recenta extensie a sistemului de management al armelor HForce dezvoltat de Airbus Helicopters.
E vorba de modelul care a lansat în premiera o racheta antitanc SPIKE ER, eveniment care a avut loc luna trecuta, chiar în România, în poligonul de la Cincu, Brasov.  SPIKE ER reprezinta cea mai recenta extensie a sistemului de management a armelor numit HForce, dezvoltat de Airbus. 

Lansarea rachetei în premiera în România a fost una complexa si a implicat un exercitiu la care au participat si fortele noastre speciale.  Mai exact, a fost simulat un exercitiu în care un H145M a oferit sprijin aerian luptatorilor români din Fortele pentru Operatii Speciale, angajati într-o misiune de eliberare de ostatici. Lansarea a fost un succes.

La mijlocul acestei luni francezii de la Airbus au prezentat la Paris, în cadrul expozitiei de tehnica militara Eurosatory, elicopterul multirol H145M, integrat cu o racheta antitanc SPIKE ER dezvoltata de Rafael.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

Citește toată știrea

Elicopterul H145M, care a lansat o rachetă Spiker ER în România, prezentat la Paris

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate