Publicitate

Agentiei Nationale pentru Sport, Elisabeta Lipa, a declarat, miercuri, la Forumul de evaluare a potentialului olimpic al COSR, ca nu stie ce buget va avea institutia pe care o conduce pentru anul viitor, dar le-a transmis reprezentatilor federatiilor nationale ca „nu vom fi inundati de bani în anul olimpic”. Ea îsi propune ca pâna la finalul anului federatiile sportive nationale sa fi semnat contractele de finantare pentru 2024.
„Când se va aproba bugetul de stat, voi face tot posibilul ca la sfârsitul anului federatiile sa aiba contractele semnate pentru a-si putea desfasura activitatea asa cum îsi propun. Nu stiu ce buget vom avea, dar cu siguranta ca nu vom fi inundati de bani în anul olimpic. Cu toate acestea, împreuna cu Comitetul Olimpic si Sportiv Român vom sustine pe toti cei care într-adevar vor demonstra ca nu doar pe hârtie aduc medalii, ci si în fapte, prin rezultate în competitiile la care vor participa. Tot ceea ce tine de mine voi face pentru a avea un buget bun, care sa ajute echipele olimpice sa se prezinte foarte bine la Jocurile Olimpice”, a afirmat Elisabeta Lipa.

Presedinta ANS a precizat ca va schimba metodologia de finantare a federatiilor si a cerut seriozitate reprezentantilor acestora în completarea numarului real de sportivi legitimati pe o platforma digitala.

„Si am o rugaminte, pentru ca vom schimba metodologia de finantare, si de o luna prin colegii mei va rog sa introduceti în platforma sportivii legitimati si cu viza anuala la zi. Sunt unii presedinti seriosi, care au facut acest lucru, dar sunt unii care nu stiu ce asteapta, pentru ca nu cred ca asta este numarul de sportivi pe care îl au în custodie si se bazeaza si pe medalii. Probabil ca daca veti trata corect aceasta platforma, asa veti primi finantari si pentru anul urmator, pentru ca nu mi se pare corect sa va rugam de atâtea ori. Eu îmi doresc sa dam dovada de mai multa seriozitate, de solidaritate si sa ne ajutam unii pe altii, pentru ca nu suntem multi”, a transmis Lipa sefilor de federatii.

Federatiile sportive nationale au transmis în cadrul Forumului de evaluare a potentialului olimpic al COSR, care a avut loc marti, ca îsi propun un numar de 13 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, însa Comitetul Olimpic si Sportiv Român estimeaza ca sportivii români vor putea cuceri între 5 si 7 medalii.

La ultima editie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, România a încheiat întrecerea suprema cu patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuta Bodnar, Simona Geanina Radis), si trei medalii de argint, la spada feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosa) si patru rame fara cârmaci masculin (Mihaita Vasile Tiganescu, Mugurel Vasile Semciuc, Stefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).

Citește toată știrea

Elisabeta Lipă: Nu ştiu ce buget vom avea, dar nu vom fi inundaţi de bani în anul olimpic
Publicitate