Publicitate

Grupul italian Eni a anuntat ca în acest weekend nu va primi gazele comandate grupului rus Gazprom si ca situatia va continua probabil si luni, desi cele doua companii au spus ca lucreaza pentru a remedia situatia, transmite Reuters.
Livrarile de gaze rusesti prin punctul de intrare Tarvisio vor fi la zero pentru 1 octombrie, a declarat sâmbata Eni, cel mai mare importator de gaze rusesti din Italia, într-un comunicat pe site-ul sau.

Grupul italian a adaugat ulterior ca nu va primi niciunul dintre importurile solicitate pentru 2 octombrie si ca situatia era de asteptat sa ramâna aceeasi pâna luni.

Rusia si mai multe tari europene, inclusiv Germania, sunt în conflict cu privire la furnizarea de gaze naturale din Rusia, de la invadarea Ucrainei de catre armata rusa, în februarie.

Tensiunile au crescut în aceasta saptamâna, dupa ce scurgerile din conductele Nord Stream 1 si 2, care leaga Rusia si Germania, au aruncat tone de metan în Marea Baltica, în ceea ce ONU considera ca ar putea fi cea mai mare scurgere de gaze daunatoare climei înregistrata vreodata.

Citește toată știrea

Eni: Gazprom a oprit livrările de gaze către Italia. Blocajul va continua şi luni
Publicitate