Publicitate

Opera Nationala Româna din Iasi organizeaza vineri, cu începere de la ora 20:00, în fata Palatului Culturii Iasi, o gala în aer liber, care poate fi urmarita gratuit. Evenimentul, intitulat „Magia serii în sunet si lumina”, este unul de traditie, în acest an ajungându-se la a XII-a editie.
Spectacolul, care va fi coordonat muzical de Vladimir Lungu, va aduce pe scena solistii, Corul, Corul de Copii, Baletul si Orchestra Operei Iasi. În cadrul regalului artistic sustinut de îndragitii artisti ieseni, publicul va putea urmari o selectie de duete, tertete si sextete din lucrari lirice faimoase, momente coregrafice renumite si pagini orchestrale celebre.

Reprezentatia va fi pigmentata si de un spectaculos joc de artificii.

„În fiecare din ultimii ani, în luna septembrie, am oferit publicului nostru drag un eveniment de înalta tinuta artistica, „Magia serii în sunet si lumina”. Gala, care este unul dintre cele mai importante puncte din calendarul liric românesc, promoveaza adevarate valori artistice si are un impact puternic. În fiecare an, spectacolul a fost urmarit de mii de spectatori, din Iasi, dar si din Moldova si din tara, unii venind special în Capitala Moldovei pentru a petrece o seara magica, alaturi de artisti deosebiti. La editia din 2023 am pregatit câteva momente speciale, care sunt convins ca vor face ca reprezentatia sa ramâna în memoria afectiva a publicului” a declarat managerul interimar al Operei Nationale Române din Iasi, Andrei Fermesanu, care a adaugat: „Pornind de la realitatea spectacolului de opera, a carui reusita depinde de conlucrarea mai multor sectoare, artistice si tehnice, am pregatit un repertoriu alcatuit preponderent din ansambluri solistice ca expresie si simbol ale vocilor si emotiilor individuale subsumate unui mesaj compact, convergent. Desi, prin excelenta, solistica presupune individualitate, întelesul profund al spectacolului de opera se releva prin interactiunea personajelor. Contrastante sau complementare, tipologiile rolurilor compun o lume a diversitatii caleidoscopice”.

În aceasta luna, Opera Iasi va mai organiza înca doua evenimente: „Giselle”, de Adolphe Adam – pe 26 septembrie si „Lucia di Lammermoor”, de Gaetano Donizetti – pe 30 septembrie. Cele doua spectacole vor începe la ora 18:30 si vor avea loc în Sala Mare.

Citește toată știrea

Eveniment grandios al Operei Iași pe Esplanada Palatului Culturii: „Magia serii în sunet și lumină”
Publicitate