Publicitate

Un consilier local din Tiganasi a fost arestat pentru furt. Magistratii ieseni au aprobat aseara propunerea Parchetului de pe lânga Judecatorie de arestare a lui Ioachim Timofte pentru o perioada de 30 de zile. 
Consilierul, administrator al unui magazin satesc, este si liderul filialei locale a PMP. Timofte este acuzat de procurori ca ar fi furat doua tone de azotat de amoniu de la societatea Agricola 96 SA din localitate. Azotatul de amoniu este utilizat în mod curent ca îngrasamânt agricol, fiind totodata însa si un exploziv puternic.

În 2004, explozia accidentala la Mihailesti, în judetul Buzau, a încarcaturii unui camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu, a dus la moartea a 18 persoane, pompieri, localnici si jurnalisti. Contactat telefonic, avocatul lui Timofte, Olivian Morosanu, a confirmat arestarea, dar nu a dorit sa ofere amanunte cu privire la împrejurarile în care s-a petrecut fapta de care este acuzat clientul sau.

„În noaptea de 20/21 iunie, a patruns fara drept în incinta fermei agricole din satul Cârniceni, împreuna cu un alt inculpat, angajat al fermei, iar ulterior amândoi au patruns în hala de depozitare a îngrasamântului agricol, de unde au sustras cu ajutorul unei autotutilitare 42 saci a câte 40 kg fiecare de îngrasamânt agricol, în valoare de aproximativ 20.000 lei. Dupa ce au plecat de la ferma agricola, în mai putin de 2 km autoutilitara a fost oprita în trafic de catre organele de politie din cadrul Sectiei 3 Politie Rurala Popricani, care cu ocazia controlului au depistat în vehicul cantitatea de îngrasamânt sustrasa”, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lânga Judecatorie, Dragos Bordianu.

Vom reveni.

Citește toată știrea

EXCLUSIV – Consilier local arestat în această seară. Acuzația: furt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate