Publicitate

Originar din Voinesti, este pasionat de lumea matematicii de când se stie. Vasile Mariutei, decaristul de la Scoala Gimnaziala „Ioanid Romanescu” din Voinesti, spune ca pregatirea pentru matematica a venit de la sine.
În schimb, proba la limba si literatura româna i-a creat emotii „Atunci când am vazut nota la româna, nu îmi venea sa cred”. Si mama sa, Mihaela Mariutei a povestit pentru reporterii Ziarul de Iasi faptul ca Vasilica, fiul ei, mereu a fost motivat sa faca perfomanta.

„Noi nu i-am cerut niciodata sa învete, nu l-am împins de la spate. A fost mereu un copil constiincios, care a vrut mai mult. Atunci când nu s-a simtit pregatit pentru examenul la limba româna, ne-a rugat sa faca pregatire, chiar ne-a spus ca îsi plateste singur pregatirea din bursa”, poveste mama baiatului.

CITESTE SI: Cei mai straluciti elevi. Cine sunt cei 16 „zecisti” ieseni de la Evaluare? Marea surpriza de la Voinesti

Singurul elev de nota 10 din Voinesti îsi ajuta si mama prin curte, atunci când tatal este plecat în strainatate. „O mai ajut pe mama, când am timp, de acum în vara asta mai mult”, ne spune acesta. El a reusit în perioada clasei a VIII-a sa  îmbine pasiunea pentru jocurile video cu orele de pregatire. „Dupa ce terminam de scris si învatat, ma mai jucam pe calculator, asa ma relaxez eu”, spune Vasilica.

Prietenii lui Vasile, elevi care reusesc sa faca perfomanta

Mihaela Mariutei, mama lui Vasile, poveste ca acesta are un grup de prieteni care învata foarte bine. „Varul sau, elev tot aici, a reusit sa obtina note foarte frumoase, se motiveaza reciproc”, ne transmite aceasta.

Vasile îsi doreste un viitor în domeniul informaticii

Elevul de 10 va merge din clasa a IX-a la Liceul de Informatica „Grigore Moisil” din Iasi. Mama acestuia ne spune ca este atras de colectivul si activitatea liceului iesean. De asemenea, Vasilica doreste sa se alature cluburilor de robotica din cadrul LIIS. 

Citește toată știrea

EXCLUSIV – Vasile, unicul elev de 10 la Evaluarea Națională din mediul rural ieșean! FOTO/ VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate