Publicitate

Valoarea totala a exporturilor militare ale României a urcat cu peste 50- anul trecut, comparativ cu 2020, principalul client fiind Israelul, cu o pondere de 29- din total, potrivit datelor analizate de Profit.ro.
„În anul 2021, au fost realizate exporturi definitive de produse militare în valoare totala de 177 milioane euro, din care 109 milioane euro au fost efectuate prin licente individuale, iar 67 milioane euro prin licente globale. Comparativ, în anul 2020, s-au înregistrat exporturi definitive de produse militare raportate de operatorii economici în valoare de 116 milioane euro, din care 109 milioane euro au reprezentat exporturile definitive efectuate prin licente individuale”, se arata într-un document oficial consultat de Profit.ro.

Pe regiuni, cel mai mult s-a exportat din România în Orientul Mijlociu, respectiv de 63 milioane euro, principalul client atât la nivel regional, cât si global, fiind Israelul, unde companiile românesti de profil au vândut în principal parti, subansamble, componente si echipamente pentru aeronave, inclusiv electronice si software.

Apoi urmeaza tarile europene non-UE, cu 48 milioane euro, din care Norvegia reprezinta 37 milioane euro. Uniunea Europeana a ocupat locul 3, cu 32 milioane euro.

În Asia, aproape tot volumul de exporturi a avut ca destinatie Afganistanul, acestea constând în munitie pentru arme de calibru mic.

 

Citește toată știrea

Exporturile de armament ale României au crescut puternic anul trecut. Israelul, principalul client

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate