Publicitate

Începând de sâmbata, 25 noiembrie, Galeria de Arta Victoria din Iasi va gazdui expozitia „Dincolo de Pace si Frica”. Evenimentul aduce în prim-plan lucrarile a trei artisti, Alexandru Burlacu, Grafo Dragos si Alex Dromp. 
Aceasta expozitie îmbina subtil trei domenii artistice distincte, sculptura, printul si noile media. Vernisajul, programat pentru data de 25 noiembrie,de la ora 18:30, va fi sustinut de profesorul Ioan Raducea, iar acustica expozitiei va fi asigurata de sound designerul Teodor Maxim.

Sub deviza „Dincolo de Pace si Frica”, expozitia nu se limiteaza doar la interpretarea abstracta a acestor stari opuse. Potrivit organizatorilor, reprezinta o incursiune în sfera emotiilor umane, cu scopul de a provoca o constientizare si de a invita privitorul sa exploreze propriul univers interior.

Alexandru Burlacu importa si materializeaza în lucrarile sale, folosindu-se de instrumentele câmpului sculpturii, fragilitatea liniei desenate, o linie fina, dar ireversibila odata ce atinge planul real. Astfel, monumentale prin statura, formularile difuze din sârma si metal ale lui Burlacu impresioneaza prin jocurile cu negativul, golul si absenta.

Grafo Dragos, artist si designer cross-media, investigheaza sistemul tehnocratic, îndreptându-si atentia catre dezvaluirea tehnologiile contemporane. Folosindu-se de juxtapuneri artistice, adesea sub forma de print, Grafo aduce în prim-plan o ironie subtila si un apel la renasterea privirii „vii”, care observa si reactioneaza.

Alex Dromp, artist cuprins de sfera New Media, exploreaza realitati paralele si potentialitati ontologice ale spatiului înconjurator. Prin tehnologie, acesta investigheaza si pune sub semnul întrebarii conceptul de creativitate într-un context marcat de inovatie si schimbare continua. 

Citește toată știrea

Expoziţie 3 în 1: sculptură, print şi noile media, de sâmbătă, la Galeria Victoria
Publicitate