Publicitate

Minivacanta de weekendul trecut ofera un fals sentiment de îmbunatatire a situatiei îmbolnavirile cu viroze din judet: numarul de cazuri depistate a scazut de la 6.023 la 3.977 pentru saptamâna 27 noiembrie – 3 decembrie. 
Doar ca numarul de internari s-a pastrat mare: 165, cu doar 30 mai putin decât saptamâna trecuta, desi cazurile au fost cu 34- mai putine. Si apare o noua confirmare a faptului ca infectia cu gripa ia proportii în judet: au fost înregistrate 20 de cazuri si doua internari cu gripa.

În mod concret, DSP Iasi a raportat ca au fost înregistrate 3.338 de cazuri de infectii virale ale cailor respiratorii superioare, 619 pneumonii si 20 de cazuri de gripa. Vorbim doar de cazurile care au avut nevoie de tratament medical de specialitate si s-a apelat la medic: în realitatea medicii avertizeaza ca numarul cazurilor este exponential mai ridicat. O veste buna: nu s-au înregistrat decese cauzate de gripa.

„Din analiza stratificata pe grupe de vârsta reiese ca incidenta cea mai mare pentru pneumonii si infectii virale ale cailor respiratorii superioare este la grupa de vârsta 5 – 14 ani. Au fost 84 de internari cu IACRS, 79 cu pneumonii si doua cu gripe”, au transmis cei de la DSP Iasi.

În ceea ce priveste vaccinarea antigripala, conform ultimelor date centralizate, de la începutul lunii octombrie si pâna marti, 05 decembrie 2023, s-au vaccinat 48.138 de persoane din judetul Iasi, din care 47.063 au beneficiat de vaccin antigripal compensat 100- sau 50-, pe baza retetelor. Restul de 1.075 au beneficiat de vaccin prin achizitie proprie de la aceste farmacii.

Citește toată știrea

Falsă scădere a numărului de viroze la Iaşi, iar gripa loveşte în plin: 20 de cazuri. Au apărut inclusiv primele internări
Publicitate