Publicitate

Autoritatile ruse i-au informat pe membrii familiei unui marinar rus ucis pe crucisatorul Moskva, scufundat în Marea Neagra, ca statul nu le va oferi nicio compensatie financiara, asa cum promisese Vladimir Putin în cazul victimelor razboiului din Ucraina, scrie ziare.com.
Potrivit sursei citate, Egor Shkrebets este militarul decedat pentru care tatal acestuia, Dmitri, a apelat la autoritati cu scopul de a primi banii cuveniti drept despagubire.

O scrisoare din partea procurorului general al Flotei Marii Negre trimise lui Dmitri Shkrebets l-a informat însa pe acesta ca scufundarea Moscovei din 14 aprilie a avut loc accidental în apele internationale.

Astfel, pentru ca rusii considera ca militarii decedati sau disparuti de pe Moskva nu sunt victime ale operatiunii militare, în cazul acestora nu se va aplica prevederea acordarii de compensatii financiare

La începutul lunii martie, chiar presedintele Vladimir Putin a informat ca familiile soldatilor rusi ucisi pe frontul din Ucraina vor primi câte 5 milioane de ruble, aproximativ 60.000 de euro, cursul de schimb fiind însa serios afectat în defavoarea monedei rusesti.

Citește toată știrea

Familia unui marinar rus ucis pe crucișătorul Moskva a cerut compensații financiare. Răspunsul cinic primit din partea statului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate