Publicitate

Cartea este un tribut adus feminitatii si literaturii, un requiem pentru Istanbulul apus sau o reinterpretare a miturilor construite pe rivalitatea abisala dintre tata si fiu.
Oare prima experienta erotica poate sa ne hotarasca întreaga viata? Sau destinul ne este trasat doar de forta istoriei si a legendelor?

„În noaptea aceea am facut pentru prima oara dragoste cu o femeie. A fost teribil de rascolitor si la fel de minunat. Toate ideile pe care le nutream înainte cu privire la viata, la femei si la mine însumi s-au schimbat într-o clipa: Femeia cu Parul Rosu m-a învatat sa ma cunosc si m-a învatat, totodata, sensul fericirii…” (Orhan Pamuk) 

„Aceasta este o carte a paradoxurilor, cu simplitatea si dificultatile ei, cu seninatatile si grosolaniile ei. Totul are rezonanta, totul are întelesuri.” (The Washington Post)

Premiul Nobel pentru Literatura 2006

 

DESPRE AUTOR

Orhan Pamuk s‑a nascut în 1952, la Istanbul, si a crescut într‑o familie numeroasa, asemanatoare acelora pe care le descrie în romanele Cartea neagra si Cevdet Bey si fiii sai, într‑o zona înstarita din Nisantası. La douazeci si trei de ani, Orhan Pamuk hotaraste sa devina romancier; traieste retras în apartament si începe sa scrie. Cu exceptia unei perioade de trei ani petrecute la New York, a locuit numai la Istanbul. Scrie romane de treizeci de ani si nu a avut niciodata alta meserie. Cartile i‑au fost traduse în peste cincizeci de limbi, iar unul dintre cele mai apreciate romane ale sale, Ma numesc Rosu, a cîstigat în anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. În 2006, Orhan Pamuk a primit Premiul Nobel pentru Literatura, numarÂndu‑se printre cei mai tineri laureati ai sai.

De marti, 28 noiembrie 2023, la chioscurile de presa, numai cu Ziarul de Iasi: “Femeia cu parul rosu” de Orhan Pamuk 

Pret: 17 lei

Partener: Fundatia Antibiotice Stiinta si Suflet

Citește toată știrea

“Femeia cu părul roșu” de Orhan Pamuk
Publicitate