Publicitate

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu a afirmat, sâmbata, ca o mama care creste un copil pâna la vârsta de 16 ani va avea o reducere a vârstei de pensionare cu sase luni pentru fiecare copil, iar daca are doi copii va beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu un an si asa mai departe, pâna la un numar de sapte copii pentru care vei avea o reducere de trei ani si sase luni la vârsta de pensionare.
„Sunt doua elemente noi în noua lege foarte importante amândoua. Primul dintre ele, perioada de crestere a copilului, concediul maternal este considerat stagiu contributiv. Fie ca acest concediu este acordat mamei sau tatal este perioada contributiva, ceea ce este foarte important, fiindca nu pedepsim mamele pentru perioada în care au stat cu copiii”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, întrebata la Antena 3 CNN despre facilitatile din noua lege si cum scade vârsta de pensionare pentru femeile cu copii.

Ea a mentionat ca o femeie care creste un copil pâna la 16 ani va avea o reducere a vârstei de pensionare cu sase luni pentru fiecare copil.

„Cel de-al doilea element foarte important este cel cu privire la reducerea vârstei de pensionare. O mama care creste un copil pâna la vârsta de 16 ani sau adopta un copil sau are un copil adoptat de care se ocupa pâna la 14 ani, va avea o reducere a vârstei de pensionare cu sase luni pentru fiecare copil. Cu alte cuvinte, daca ai un copil pe care tu l-ai crescut, vei avea o reducere a vârstei de pensionare cu sase luni daca ai doi copii pe care-i cresti o reducere a vârstei de pensionare cu un an si asa mai departe, pâna la un numar de sapte copii pentru care vei avea o reducere de trei ani si sase luni la vârsta de pensionare”, a explicat ministra Muncii.

Citește toată știrea

Femeile care cresc copii vor avea o reducere a vârstei de pensionare cu şase luni pentru fiecare copil. Anunțul Ministrului Muncii
Publicitate