Publicitate

Primaria va organiza un festival-concurs de folclor. Evenimentul va avea loc pe 27 mai si se adreseaza tinerilor cu vârsta cuprinsa între 11 si 20 de ani. Perioada de înscriere va tine pâna pe 18 mai.
Fiecare persoana interesata va transmite, prin intermediul coordonatorului, un dosar de înscriere (fisa de înscriere împreuna cu negativele sau suportul muzical) pe adresa de e-mail biatrice.duca@primaria-iasi.ro. Relatii suplimentare pot fi obtinute, conform Primariei Iasi, la numarul de telefon 0332.131.259.

Festivalul-concurs va fi structurat pe trei sectiuni: cântec popular (solisti vocali – fiecare concurent va prezenta pe scna doua piese cu ritmuri diferite), dans popular (grupuri de dansatori – fiecare grup va intrepreta un joc sau o suita) si port popular (prezentare individula a costumului – zona de provenienta, vechime, elemente componente, ornamentatie). De precizat ca la ultima sectiune enumerata pot participa doar cei înscrisi la celelalte categorii.

În cadrul festivalului vor fi acordate mai multe premii si mentiuni. În organizare mai sunt implicate institutii precum Casa de Cultura „Mihai Ursachi” din Parcul Copou, Inspectoratul scolar Judetean Iasi si Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” Iasi, iar festivalul se intituleaaza „Cântec, joc si port strabun”.

Citește toată știrea

Festival-concurs de folclor la Iaşi destinat adolescenţilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate