Publicitate

Politistii au depistat vineri seara doi barbati care furau lemn dintr-o padure din apropierea satului Mironu, comuna Valea Moldovei. Unul dintre hoti a fost încatusat, dar unul a reusit sa fuga, chemând în ajutor mai multi barbati care, având furci si pari în mâini, i-au amenintat pe politisti si jandarmi. Politistii au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma pentru a-i îndeparta, unul dintre agresori fiind împuscat într-un picior.

 
Vineri seara, îm jurul orei 20.00, politistii  au fost sesizati de catre personalul silvic de la Ocolul Silvic Bucovina din apropierea satului Mironu cu privire la faptul ca în fondul forestier administrat se aud zgomote provenite de la drujbe, existând suspiciunea unor taieri ilegale de arbori.

La fata locului a intervenit un echipaj mixt format din politisti din cadrul Sectiei 10 de Politie Rurala Gura Humorului si jandarmi, sprijiniti de catre un padura si administratorul de obste, care s-au deplasat în padure si au efectuat o pânda în apropierea materialului lemnos taiat de hotii de lemne si transportat la o distanta de aproximativ 200m fata de locuinta lui T. Nicolae Vasile.

Dupa circa 30 de minute, în zona si-au facut aparitia doi barbati, cu doua atelaje hipo, care se pregateau sa încarce materialul lemnos. Echipajul de politie a intervenit somându-i pe cei doi sa se opreasca. Unul dintre ei, T. Nicolae Vasile, de 20 ani, a fost prins si încatusat, iar cealalta persoana a reusit sa fuga în padure. În circa 4-5 minute, înspre zona în care a fost depozitat materialul lemnos, au început sa urce mai multe persoane înarmate cu furci si pari, cel mai probabil anuntate de catre persoana care a fugit.

Indivizii, cu furci si pari, se îndreptau spre padure si au început sa ameninte politistii. În fruntea gloatei, având furci în mâna, au fost T. Gavril Dragos, 42 ani si T. Vasile Gheorghe, de 40 ani, urmati în padure de mai multe persoane.

Datorita faptului ca T. Gavril Dragos si T. Vasile Gheorghe s-au apropiat la o distanta de aproximativ 10m  fata de fortele de ordine si de lucratorii silvici, primul având asupra sa o furca, iar celalalt un par din lemn de aproximativ 2m, fiind agresivi verbal si fizic,  doi agenti de politie au efectuat somatiile legale pentru a opri actiunea agresiva manifestata de acestia, iar întrucât agresorii nu s-au conformat somatiilor, ambii agenti au tras câte un foc de avertisment în plan vertical, însa cei doi barbati au devenit mai agresivi,  moment în care unul dintre agentii de politie a executat 2 focuri de arma asupra membrelor inferioare ale acestora.

În urma executarii focurilor de arma,  T. Gavril Dragos si T. Vasile Gheorghe au fugit din padure catre locuintele din apropiere, iar  politistii si jandarmai au ramas la fata locului, solicitând sprijin suplimentar  din partea altor echipaje aflate în serviciu si a unui echipaj S.A.S din cadrul I.P.J Suceava.

Putin mai târziu, o femeie a sunat la 112  si a spus ca un barbat este lovit la picior si sângereaza, solicitând trimiterea unei ambulante. Echipajul de ambulanta din cadrul Serviciului de Ambulanta Gura Humorului, a ajuns la fata locului în zona evenimentului împreuna cu lucratorii de politie veniti în sprijin, gasindu-l pe T.  Vasile Gheorghe într-un atelaj hipo cu o cârpa înfasurata pe piciorul stâng. Barbatul a fost preluat de echipajul de ambulanta si trasportat la Spitalul „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Conform dr. Dan Teodorovici, purtatorul de cuvânt al Spitalului Judetean, T. Vasile Gheorghe, de 40 ani, a ajuns la UPU Suceava cu plaga impuscata la nivelul coapsei stangi, instabil hemodinamic, cu soc hemoragic. Dupa stabilizare si efectuarea investigatiilor, barbatul a fost internat pe Sectia de Chirurgie.

În paralele, politistii au continuat activitatile investigative, fiind identificat si retinut si celalalt participant la taierea si furtul de arbori care initail fugise în fondul forestier, acesta fiind  T. Florin în vârsta de 18 ani, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei. De asemenea,a fost preluat în custodie si celalalt barbat i-a amenintat pe politisti, alaturi de cel împuscat, fiind vorba T. Gavril Dragos.

Materialul lemnos identificat la fata locului a fost ridicat si predat padurarului, constatându-se ca fiind 14 piese de material lemnos cu cantitatea de 5,05 m3. Totodata de la fata locului a fost ridicat motofierastraul, folosit la comiterea infractiunii de taiere si furt de arbori.

Sâmbata s-a constituit o  echipa operativa, împreuna cu lucratori ai Ocolului Silvic Bucovina, care a efectuat cercetarea la fata locului, pentru stabilirea prejudiciului cauzat.

A fost întocmit dosar penal, cu privire la savârsirea  infractiunilor de ”taiere fara drept si furt de arbori”. De asemenea, continua cercetarile si pentru comiterea infractiunii de ultraj.

Sursa: obiectivdesuceava 

Citește toată știrea

Focuri de armă trase de polițiști pentru a stăpâni o gloată cu furci și pari care încerca să scoată din mâinile lor doi hoți de lemne prinși în flagrant
Publicitate