Publicitate

Fortele ucrainene au trecut râul Oskil, în nord-estul regiunii Harkov, si acum controleaza ambele maluri ale râului, a afirmat, duminica, armata acestei tari, potrivit CNN.
”Fortele Armate ale Ucrainei au trecut râul Oskil. De ieri, Ucraina controleaza si malul stâng”, a anuntat, pe Telegram, Centrul pentru Comunicari Strategice al Ucrainei. Centrul a postat si un video care înfasiseaza un pod de pontoane peste râu si un vehicul militar care traverseaza.

Anterior, în cursul acestei luni, Chiril Imasev, corespondent militar pentru canalul de Telegram rus Readovka, a afirmat ca fortele ruse au plecat din orasul Kupyansk din regiunea Harkov (la circa 30 de mile nord de Izium) si s-au retras dincolo de râu pentru a se ”regrupa”. Potrivit Statului Major al Armatei ucrainene, trupele au respins avansurile rusilor în apropiere de râul din Kupyansk, ca si în alte asezari, duminica.

”În ultimele zile, unitati ale Fortelor de Aparare ale Ucrainei au respins atacurile inamicului în zone din Kupyansk, Hoptivka, Mykolaivka Druga, Vesela Dolyna, Odradivka, Maryinka, Novomykhailivka si Pravdyne”, a afirmat armata ucraineana.

”În timpul zilei, ocupantii rusi au lansat trei rachete si 11 lovituri aeriene, au executat peste 40 de bombardamente cu MLRS (Sistemul Lansator de Rachete Multiple) asupra unor obiective de pe teritoriul Ucrainei”, a adaugat armata ucraineana, aratând ca ”infrastructura a peste 20 de localitati a fost afectata”.

Duminica, fortele aeriene ucrainene au desfasurat 20 de lovituri, din care 15 în ”zone de concentrare a fortelor inamice si fortarete” si patru dintre ele au atins ”pozitii ale sistemelor de rachete anti-aeriene”, a mai aratat armata ucraineana, fara a specifica locatiile acestor lovituri.

 

Citește toată știrea

Forţele ucrainene preiau controlul unui râu din apropiere de Harkov după retragerea ruşilor
Publicitate