Cadrele didactice sunt invitate la o noua experienta de învatare, conectare si colaborare: Forumul Educatiei România – Republica Moldova, eveniment aflat la cea de-a III-a editie, va avea loc în perioada 17-18 noiembrie, în Aula Magna ,,Mihai Eminescu” a Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi.
„Forumul Educatiei România – Republica Moldova este mai mult decât un eveniment. Forumul a devenit un mediu de învatare si reflectie metacognitiva, de împartasire a practicilor profesionale promitatoare pentru profesionistii din cele doua sisteme educationale. Sub genericul Ecosistemul educational în lumea digitalizata, Forumul Educatiei România – Republica Moldova urmareste apropierea celor doua sisteme de educatie, dar si a mediului universitar si preuniversitar din tarile noastre. Tema celei de-a treia editii este „Evaluarea învatarii în era inteligentei artificiale. Provocari, dileme, practici promitatoare.” Specialisti din mediul universitar si de cercetare, cu recunoastere internationala, practicieni de succes si decidenti de la nivel central vor aborda evaluarea standardizata, dar si oportunitatile si pericolele folosirii inteligentei artificiale în procesul de învatare si de evaluare. Numarul foarte mare de persoane care s-au înscris – peste 600, ne arata ca Forumul Educatiei România – Republica Moldova, prin rigoare, consistenta stiintifica si buna organizare, se înscrie în lista scurta de optiuni de învatare profesionala de calitate si cu potential de transformare a scolilor din cele doua tari”, a declarant Prof. Liliana Romaniuc, presedintele Asociatiei Române de Literatie.
Forumul Educatiei România – Republica Moldova abordeaza aspecte importante referitoare la o educatie digitalizata care sa fie ancorata în realitatea vremurilor si, ca atare, tema din acest an este: „Evaluarea învatarii în era inteligentei artificiale. Provocari, dileme, practici promitatoare.”
„Tematica a venit natural, ca o completare a primelor doua editii ale evenimentului, în care am pus accentul pe digitalizarea educatiei în general si apoi pe Învatare si Leadershipul Învatarii. Evaluarea învatarii reprezinta o componenta esentiala în asigurarea unui sistem educational eficient si relevant. În cadrul editiei a III-a a Forumului Educatiei România – Republica Moldova vom continua sa exploram modul în care tehnologia poate conduce la o evaluare cât mai obiectiva, care sa sprijine învatarea pentru fiecare copil”, a declarat Mihai Suchar, director general Quartz Matrix.
21 de profesionisti vor urca pe scena Forumului Educatiei
Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului, participantii vor avea ocazia sa exploreze experiente de buna practica din cele doua sisteme educationale (din România si Republica Moldova), teme din sfera evaluarii învatarii, a evaluarii standardizate. „21 de profesionisti în educatie invitati ca lectori vor oferi informatii valoroase pe tema Forumului, studii si cercetari despre evaluarea învatarii în era inteligentei artificiale. Agenda completa si tematicile abordate pot fi consultate pe site-ul evenimentului www.forumuleducatiei.ro. Noutatea Forumului Educatiei din acest an, din România, sunt cele 8 workshopuri din care participantii au putut sa aleaga atunci când s-au înscris, în functie de tematica dorita”, a precizat prof. Liliana Romaniuc.
Forumul Educatiei – Eveniment emblematic la care au participat pâna acum peste 500 de profesori
Forumul educatiei ofera premisele pentru initierea si dezvoltarea de parteneriate între scoli, institutii si companii din cele doua tari. În acelasi timp, dorim sa multiplicam exemplele inovatoare din scoli. În acest sens, workshop-urile tematice din cele cinci scoli partenere în organizarea Forumului, vor oferi exemple de bune practici în domenii precum: dezvoltarea caracterului si a eticii în educatie, a gândirii antreprenoriale, a relatiei cu comunitatea, ceea ce reprezinta motive reale pentru ca un profesor sa doreasca sa participe la Forum.”, subliniaza prof. Cristian Lucaci, director Colegiul Richard Wurmbrand Iasi.
Solidaritate fata de colegii profesori din Herta, Ucraina
Forumul Educatiei reprezinta si o invitatie la solidaritate cu colegii si copiii din Ucraina. Desi nu percepem taxa de participare, invitam participantii sa contribuie cu câte 50 de lei pentru dotarea cu resurse educationale digitale a Liceului ,,Gheorghe Asachi” din Herta, Ucraina. „La aceasta editie a Forumului Educatiei România – Republica Moldova vom avea invitati speciali colegi de ai nostri din Ucraina. Vom onora prezenta lor cu contributia noastra, a tuturor, pentru dotarea liceului cu resurse educationale digitale pentru elevi”, a încheiat prof. Liliana Romaniuc.
Înscrierile la Forumul Educatiei România – Republica Moldova, Editia a III-a, s-au încheiat.
***
Forumul Educatiei România – Republica Moldova este un eveniment initiat si organizat de: Asociatia Româna de Literatie, Quartz Matrix, Colegiul „Richard Wurmbrand”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, AGIRO-MD, Universitatea de Stat din Moldova, Liceul Teoretic Republican ,,Aristotel” din Chisinau.
Parteneri strategici
Promethean, Scoala Gimnaziala ,,Alecu Russo”, Scoala Gimnaziala „Colonel Constantin Langa” Miroslava, Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iasi, Colegiul National „Emil Racovita” Iasi
Parteneri
Academia Româna – Filiala Iasi, HP, Epson, ASUS Education, Logitech, Lenovo, World Vision România, Adservio, Teo’s Cafe, Inner Wheel Club Iasi, Polirom, Meat Concept
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa luati legatura cu noi:
Anca Georgiana Madaras
Asistent universitar asociat
Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” Iasi
0743 940 521