Publicitate

Fostul antrenor si cautator de talente al clubului Crewe Alexandria, Barry Bennell, a murit în închisoare la vârsta de 69 de ani. În 2018, el a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de abuzuri sexuale asupra unor juniori în anii ’80, relateaza BBC.
Bennell a murit la HMP Littlehey, în apropiere de Huntingdon, Cambridgeshire, pe 16 septembrie, a declarat serviciul penitenciar. Bennell a fost tratat pentru cancer timp de mai multi ani si a fost supus unor operatii de îndepartare a tumorilor de pe limba în 2004 si 2016, desi se spunea ca era în remisie în 2020.

Cauza decesului sau nu a fost dezvaluita. Fostul antrenor al echipei Crewe Alexandra si scouter al lui Manchester City a abuzat de baieti în anii 1970, 1980 si 1990. Un judecator de la Liverpool Crown Court l-a descris ca fiind „diavolul întruchipat” atunci când a fost condamnat la înca patru ani în 2020

Bennell a fost încarcerat pentru prima data în Florida în 1994 pentru ca a violat un baiat britanic în timpul unui turneu de fotbal în America, înainte de a fi condamnat la închisoare în Marea Britanie în 1998, 2015, 2018 si 2020. În urma condamnarilor sale din 2018, peste 80 de alte presupuse victime au iesit în fata pentru a raporta abuzurile.

La audierea pentru pronuntarea sentintei în 2020, procurorul Owen Edwards,anuntase ca va fi ultima urmarire penala, dupa ce s-a luat decizia de a continua doar cu cazurile care implica cele mai grave infractiuni. El a declarat ca Bennell a fost responsabil pentru „abuzul sexual industrial al baietilor”.

În instanta, în timpul procesului sau din 2018, victimele lui Bennell au povestit ca acesta avea o „putere” asupra lor, în timp ce visau sa devina fotbalisti profesionisti

Bennell a abuzat de baieti în casele sale, unde avea jocuri si animale de companie exotice, inclusiv o puma si o maimuta, dar si în calatoriile în strainatate si în masina sa în timp ce se îndreptau spre si de la antrenamente.

Citește toată știrea

Fostul antrenor Barry Bennell a murit în închisoare. El era încacerat pentru abuzuri sexuale contra unor minori
Publicitate