Publicitate

Presedintele partidului Forta Dreptei Ludovic Orban a anuntat ca, în cursul acestei saptamâni, formatiunea va sesiza Avocatul Poporului pentru a ataca ordonanta care prevede modificarea Codului fiscal la Curtea Constitutionala.
„Vom sesiza în cursul acestei saptamâni Avocatul Poporului ca sa avem constiinta împacata ca facem tot ce depinde de noi, solicitându-i cu argumente sa atace la Curtea Constitutionala ordonanta de modificare a Codului Fiscal. Ordonantele simple nu pot sa modifice legi organice, ordonantele simple pe perioada vacantei parlamentare se emit în baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante pe perioada vacantei parlamentare, în aceasta perioada nu se pot emite decât ordonante simple, care nu pot, din punct de vedere constitutional, sa modifice legi organice. În modificarile care au fost adoptate în ordonanta la Codul Fiscal exista prevederi care în mod normal faceau parte din legi organice si acesta este un argument pentru atacarea la CCR”, a explicat Ludovid Orban, dupa reniunea de luni la Parlament a Consiliului National al partidului Forta Dreptei.

Acesta a adaugat ca exista si argumente de fond pentru atacarea la CCR a acestui act normativ, cum ar fi nerespectarea justei distributii a sarcinii fiscale si egalitatii în fata legii, iar exemplul pe care l-a oferit a fost cel al supraimpozitarii contractelor part-time.

„Este o masura profund injusta, incorecta fata de cei care muncesc, care îi duce pe foarte multi în situatia de a nu mai putea sa câstige veniturile pe care le câstigau din contractele part-time, pentru ca, aducând la absurd, se poate ajunge la situatii în care omul munceste 2-3 ore pe zi si trebuie sa vina cu bani de acasa ca sa poata sa-si plateasca contributia la nivelul salariului minim brut”, a mai precizat liderul partidului Forta Dreptei.

El a mai explicat ca sunt discriminari cu privire la felul în care sunt aplicate facilitatile fiscale în constructii si agricultura, dar si în ceea ce priveste tratamentul microîntreprinderilor si persoanelor care încaseaza venituri din activitati independente, iar Executivul nu are niciun motiv sa creasca fiscalitatea în tara noastra.

„Conform datelor prezentate public, care evident sunt mincinoase, nu au nicio legatura cu realitatea în care atât Ciuca, cât si Câciu au spus ca deficitul la sase luni e de 1.71, nu exista niciun motiv sa creasca fiscalitatea pentru a creste veniturile bugetului de stat. Cu toate astea, Guvernul a adoptat o ordonanta pentru cresterea fiscalitatii lovind în cei care au initiativa economica, în cei care câstiga venituri din munca, din activitatea independenta pe care o desfasoara, actionarii care au investit în actiuni la companiile private, pe cei care lucreaza cu contract de munca cu durata partiala, profesiile liberale si persoanele care desfasoara activitati independente”, a conchis Orban.

 

 

Citește toată știrea

Fostul premier Ludovic Orban anunţă că va sesiza Avocatul Poporului ca să atace ordonanţa de modificare a Codului fiscal la CCR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate