Publicitate

Politehnica Iasi a trecut de la o stare la alta în startul acestei saptamani. Luni, jucatorii, alaturi de antrenori si de ceilalti angajati ai clubului au participat la o masa festiva, derulata la un restaurant din afara Iasului. Ieri, o mare parte dintre fotbalisti, antrenori si conducatori au fost prezenti la biserica din comuna botosaneana Vorona pentru a fi alaturi de presedintele Consiliului Director al clubului, Cornel Sfaiter. Sotia acestuia, Daniela, a decedat fulgerator duminica dimineata. Antrenorul principal al Iasului, Leo Grozavu, si conducatorii clubului au în plan sa mearga si mâine dimineata la Vorona, pentru a participa la înmormântare.

FOTO: FC Politehnica Iasi/Facebook
Ieri erau discutii legate de perfectarea unui meci amical cu Stiinta Miroslava, formatie care activeaza în Liga a III-a, ora de start dorita fiind 17:30. Disputarea jocului de verificare depindea însa de mai multi factori, formatia antrenata de Tibor Selymes având putini jucatori la dispozitie.

Asta si pentru ca trei dintre fotbalistii Stiintei, Rares Nazare, Alexandru Azoitei si Franck Tchassem, sunt testati în aceste zile de Grozavu. Primii doi jucatori amintiti, care au, fiecare, 19 ani, apartin de Poli, în timp ce camerunezul în vârsta de 23 de ani s-a remarcat în prima parte a sezonului la Stiinta.

Seful bancii tehnice iesene vrea sa evalueze pâna saptamâna viitoare si alti jucatori tineri, în special pe cei din pepiniera proprie, vizati fiind în special Farcas si Condurachi. Totodata, o mare atentie va fi acordata juniorilor care se pregatesc de mai mult timp cu echipa mare, Hrib, Niamtu, Anton, Dumitru, Bujor, dar si seniorilor care sunt tineri sau au jucat mai putin. Printre acestia se numara Brînza, Kouadio, Stefanovici, Finica, Ciaun, Fr. Cristea, Telcean, Cracea, Del Priore si Tomczyk, ramânerea ultimului în Copou în 2023 fiind sub semnul întrebarii. Alti zece jucatori, considerati de baza, Jankov, Martac, Plamada, Lica, Tincu, Vasvari, Roman, Marchioni, Hlistei si Harrison, au primit deja vacanta.

În ceea ce-l priveste pe Mihailo Plohotniuk, negocierile pentru rezilierea contractului, despre care v-am anuntat ca se poarta, s-au concretizat ieri, la prânz. Aproape de divortul de Poli este si un alt jucator despre care Ziarul de Iasi v-a anuntat de mai mult timp ca este pus pe lista neagra, Paul Fosu-Mensah, în vizor pentru ruperea întelegerii fiind si Tobias Knoflach, care este accidentat de mult timp.

Citește toată știrea

FOTBAL De la petrecere la priveghi. Primul divorţ, vacanţă pentru unii, antrenamente pentru alţii
Publicitate