Publicitate

Majoritatea componentelor nationalei feminine de fotbal a Spaniei, noua campioana mondiala, aflate în greva dupa „scandalul Rubiales”, au reafirmat luni, la câteva ore dupa anuntarea primei liste a noii selectionere Montse Tonte, „dorinta de a nu fi convocate”, considerând ca Federatia „nu este în masura sa ceara prezenta lor”, informeaza AFP.
„Ceea ce a fost exprimat în comunicatul nostru de vinerea trecuta arata clar si fara nicio alta interpretare posibila dorinta noastra ferma de a nu fi convocate din motive justificate. Aceste declaratii ramân în deplina vigoare”, se poate citi în comunicatul publicat luni seara pe reteaua X (fosta Twitter) de Alexia Putellas, dubla câstigatoare a Balonului de Aur.

Vineri, cincisprezece dintre cei 23 de campioane mondiale spaniole au anuntat ca nu vor sa revina în selectionata, cerând o revizuire totala a instantelor fotbalului spaniol, dupa presedintele Federatiei, Luis Rubiales, a sarutat-o fortat pe Jenni Hermoso, purtatoarea tricoului cu numarul 10, dupa finala câstigata în fata Angliei (1-0) la Cupa Mondiala 2023 din Australia si Noua Zeelanda.

Dar ele au fost convocate luni pentru primele meciuri din Liga Natiunilor de noua selectionera Montse Tome, care însa a lasat-o deoparte pe Jenni Hermoso pentru a o „proteja”.

Un anunt care, potrivit presei spaniole, le-a surprins pe jucatoare, care au considerat ca au fost destul de clare.

În ciuda demisiei lui Luis Rubiales si a concedierii fostului selectioner Jorge Vilda, ale carui metode le-au criticat, jucatoarele înca nu au fost convinse de liderii lor. Acestia din urma si-au reiterat luni intentia de a face „modificari structurale”, îndemnându-le pe cele 39 de internationale care refuza sa revina în selectionata sa „participare la aceasta schimbare”.

În comunicatul de presa publicat luni seara, trimis în numele „jucatoarelor primei echipe feminine a Spaniei”, fara alte detalii despre semnatare, spaniolele asigura ca vor „studia eventualele consecinte legale” la care sunt expuse, „pentru a lua cea mai buna decizie pentru viitorul si sanatatea lor”.

„Credem ca este relevant sa lamurim ca aceasta convocare nu a fost facuta la timp si în mod corespunzator. Si întelegem deci ca RFEF (federatia spaniola) nu este în masura sa ne solicite prezenta”, au insistat jucatoarele, facând referire la un articol al FIFA care prevede ca federatia trebuie sa dea un preaviz de cel putin 15 zile.

Conform presei spaniole, refuzul de a se alatura selectionatei ar putea duce pâna la pierderea licentelor lor pentru mai multi ani.

Luna trecuta, Spania a cucerit primul titlu mondial din istoria sa la fotbal feminin, însa acest mare succes a fost umbrit de „scandalul Rubiales”.

AGERPRES

Citește toată știrea

Fotbal feminin: Internaţionalele spaniole refuză convocarea la echipa naţională după “scandalul Rubiales”
Publicitate