Publicitate

Politehnica Iasi a suferit marti una dintre cele mai umilitoare înfrângeri din istoria clubului. Echipa ieseana, care plateste salarii de 4.500 de euro, a fost eliminata din Cupa României, dupa penaltiuri, de o echipa extrem de modesta, CSC Dumbravita. Formatia timiseana este antrenata de un profesor de educatie fizica angajat la o scoala din mediul rural si compusa din multi jucatori cu retributii simbolice, care muncesc în diferite alte sectoare pentru ca nu se pot întretine doar din fotbal.
Iasul a dat astfel cu piciorul la premii ce puteau ajunge la zeci de mii de euro si i-a privat pe fanii sai de posibilitatea de a vedea dueluri cu grupari de prima liga.

Mai deranjant decât rezultatul în sine (si echipe mari au pierdut în diferite cupe) a fost modul în care a fost pregatit meciul si minciunile lansate de Poli.

În loc sa spuna franc ca, dupa jocurile dezamagitoare din startul sezonului, a ajuns sa-i fie frica pâna si de o echipa subtire, nou-promovata Minaur Baia Mare, care va veni sâmbata în Copou, pentru un duel în campionat, dupa un drum de aproape 2.000 de kilometri, cu “halta” la Cernavoda, Poli a încercat sa arunce praf în ochi si a luat decizii uluitoare. A spus ca va trata cu “maxima seriozitate” meciul de la Dumbravita, dar a plecat în vestul tarii fara antrenorul principal, Claudiu Niculescu, si trei dintre colaboratorii lui, ramasi acasa alaturi de multi jucatori cu statut de titulari. Reamintim, acelasi Niculescu spunea ca echipa sa nu are niciun avantaj înaintea disputelor în care adversarele Politehnicii aveau trei zile mai putin de odihna, pentru ca jucatorii se refac fara probleme în trei zile…

Recitalul declaratiilor abracadabrante a continuat si dupa confruntarea de la Dumbravita, când seful bancii tehnice iesene de marti, “secundul” Mugurel Cornateanu, a spus ca “suntem multumiti de felul în care am aratat”. Cornateanu, care a excelat la capitolul indicatii de genul “Bravo!” si “Haide!”, a continuat sirul neadevarurilor lansate de oficiali ai Politehnicii, spunând ca “acasa au ramas doar opt jucatori”. În realitate, în Copou au ramas 14 (!) fotbalisti de baza, Knoflach, Martac, Plamada, Tincu, Ciaun, Vasvari, Marchioni, Del Priore, Roman, Hunte, Hlistei, Bujor, Anton si Harrison. Antrenorul care a fost readus în vara la echipa pe care o lasase balta în Liga I într-un moment delicat i-a bulversat pe ziaristii prezenti la Dumbravita si când a fost întrebat de absentele iesenilor. El a spus ba ca sunt multi jucatori accidentati, ba ca Niculescu nu a venit pentru ca trebuia sa lucreze cu jucatorii ramasi acasa. Apoi, ramânerea lui Claudiu Niculescu la Iasi a fost etichetata de colaboratorul lui drept “decizia clubului”, de parca sefii Politehnicii i-au interzis antrenorului principal sa faca deplasarea la un meci oficial.

Firesc într-un asemenea context, fanii au luat foc, pagina de facebook a clubului fiind inundata de sute de comentarii negative, tinte fiind Niculescu, numit si “antrenor part-time”, dar si jucatorii si conducerea.

 

 

Citește toată știrea

FOTBAL: Nu mai păcăliţi lumea, minciuna are picioare scurte! Antrenorul e mulţumit de cum a jucat Poli la Dumbrăviţa
Publicitate