Publicitate

Unirea Slobozia – Politehnica Iasi 0-0, în etapa a VII-a a Ligii a II-a de fotbal. Gazdele au avut si o bara, Poli n-a tras un sut pe poarta tot meciul.

 
Unirea: M. Contra – Ibrian, I. Dinu, Perju, C. Toma – Coada, Ekollo – Rob. Silaghi (’59 Bolohan), Afalna (’59 A. Cruceru), Botogan (’59 Dorobantu) – C. Rus (’81 Golda). Antrenor: Costel Enache.

Poli: Knoflach – Martac, Plamada (’74 Fosu-Mensah), Tincu, Ciaun – Del Priore, Marchioni – Bujor (’85 Dumitru), Roman (’74 Stefanovici), Hunte (’62 Hlistei) – Plohotniuk (’62 Tomczyk). Antrenor: Claudiu Niculescu.

Cartonase galbene: Dorobantu (’69), Cruceru (‘90^3) – Marchioni (’24), Tincu (’55), Dumitru (‘90^2).

Arbitri: Cristian Moldoveanu; Ionut Bobe, Florian Visan.

Plecati spre Slobozia cu banii la zi, unii dintre jucatorii încasând 5 500 de euro cu câteva zile înainte de meci, iesenii au fost priviti ca favoriti în derby-ul de ieri pâna si de catre gazde. Acest lucru a fost recunoscut de Costel Enache, care a amintit decalajele de calitate dintre cele doua loturi, precum si diferentele uriase existente între bugetele cele doua cluburi: Unirea primeste 800 000 de euro bani publici iar Poli – 2 milioane de euro.

În prima jumatate de ora, Iasul nu a confirmat deloc nici spusele lui Enache si nici cele ale lui Niculescu, tehnicianul Politehnicii anuntând înaintea partidei ca va juca la victorie în Ialomita. Oaspetii au fost muti în ofensiva, nereusind sa traga vreun sut si sa obtina vreun corner! Unirea nu a profitat însa de jocul modest al adversarilor, usoara dominare a gazdelor generând doar un corner, câteva centrari si niciun sut! Urâtenia primei treimi a confruntarii dintre primele doua clasate, care a confirmat faptul ca nivelul actual al esalonul doi este extrem de scazut, a fost prezenta si în ultimul sfert de ora al actului întâi. În care Poli a avut ceva mai mult curaj, însa nu a trimis decât un sut, slab, prin Plohotniuk (’30) si nu a generat pericol la poarta lui Contra nici în urma celor doua cornere obtinute.

Ce s-a vazut în prima repriza în jocul Politehnicii a fost “parfum” fata de actul doi! În care trupa lui Niculescu s-a multumit doar sa se apere, mai mereu cu de la sase jucatori în sus, fundasii si închizatorii având parca interzis sa calce în jumatatea adversa. Slobozia nu a refuzat invitatia de a prelua total frâiele partidei si a dominat cu autoritate un act secund în care si statistica a fost zdrobitoare: 3-0 la ocazii mari, 1-0 la bare, 8-2 la suturi (2-0 pe poarta), 2-0 la cornere. Norocoasa si de aceasta data, mai ales la sutul lui Coada (’76) si bara lui Golda (’88), dar si la reluarea lui Plamada, care a fost la un pas sa înscrie un autogol în minutul 70, Poli, care a nu a fost în stare sa traga pe poarta sau sa-si creeze vreo ocazie timp de 90 de minute, a reusit sa “ciupeasca” un punct la Slobozia. Nemeritat, dupa cum a recunoscut si Niculescu.

Declaratiile tehnicienilor

Costel Enache: “În prima repriza, ambele echipe s-au temut de adversar, s-a jucat fara riscuri. În partea a doua însa am dominat meciul, am avut initiativa, posesia, multe ocazii, o bara si nicio problema în aparare. Cred ca meritam astfel victoria. Totusi, un egal cu o echipa de forta Iasului, financiara si nu numai, nu este un rezultat negativ”.

Claudiu Niculescu: “Am plecat cu un punct, desi, dupa cum s-a jucat în repriza a doua, n-am fi meritat asta. Nu ma asteptam sa iesim asa de la pauza dupa o prima repriza echilibrata. Trebuie sa dam mult mai mult, putem sa dam mai mult, nu trebuie sa ne mai speriem ca jucam în deplasare. Fara munca si sacrificiu nu vom realiza nimic”.

Poli a coborât de pe locurile promovabile

Abia sosit la Poli, Hlistei a debutat în tricoul Iasului. Rezerve neutilizate la Poli au fost Jankov, Kouadio, Lica si Fr. Cristea.
Gazdele au cerut penalty în minutul 72, dupa o cadere în careu a lui Ekollo.
În runda a VII-a a Ligii a II-a de fotbal s-au mai înregistrat rezultatele: Viitorul Pandurii – Progresul 1-0 (0-0). Dej – Poli Timisoara 2-2 (1-1). Chiajna – Selimbar 0-1 (0-0). Baia Mare – Dumbravita 3-4 (1-4). Metaloglobus – Slatina 0-1 (0-0). Ripensia – Ciuc 0-0. Otelul – Brasov 2-1 (1-0). Buzau – Dinamo 2-1 (1-1). Disputa dintre Steaua si Unirea Constanta a fost amânata. În clasament conduce Otelul (15 puncte), urmata de Slobozia (14), Selimbar (14), Poli (14), Dej (14) si Ciuc (13). Tot 13 puncte au si ocupantele locurilor VII si VIII, Buzau si Steaua. Pe pozitiile IX-XIV se situeaza Viitorul (12), Slatina (11), Progresul (10), Baia Mare (8), Brasov (8) si Dumbravita (7). La retrogradare se afla Chiajna (7), Dinamo (6), Ripensia (5), Poli Timisoara (5), Unirea (3) si Metaloglobus (1).

Citește toată știrea

FOTBAL: Poli Iași – încă un joc modest, o remiză norocoasă
Publicitate