Publicitate

O parte din noile autoturisme BMW cumparate de Politia Româna de la Automobile Bavaria au fost expuse, sâmbata, la evenimentul organizat de ziua Politiei. Reamintim ca achizitia de masini este vizata de o ancheta a Parchetului European si DNA.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Sâmbata, de Ziua Politiei Române, IGPR a organizat mai multe ceremonii. Cel mai mare eveniment a avut loc în Parcul Herastrau din Bucuresti, iar Politia Româna a anuntat ca cei care au luat parte au „avut parte de mai multe surprize”.

Conform unui comunicat al IGPR, politistii Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale, din cadrul I.G.P.R., au prezentat „robotelul pirotehnic”, „un dispozitiv performant de detectare a explozivilor si de dezamorsare a bombelor”. „Aparatul ajunge la coletele suspecte, ghidat de la distanta. Luptatorii S.I.A.S. au venit si cu acel costum special pentru protectie la interventii si au raspuns la toate întrebarile cetatenilor despre ceea ce înseamna munca lor”.

Directia Rutiera din Politia Româna a expus laboratorul mobil de educatie rutiera, dar si noile autospeciale recent intrate în dotarea Politiei Române.La eveniment a luat parte si ministrul de Interne Lucian Bode, care a admirat noile masini BMW cumparate de Politia Româna.

Europa libera si g4media.ro au semnalat, în septembrie anul trecut, ca Inspectoratul general al Politiei Române (IGPR) cumpara 600 de masini BMW de la Automobile Bavaria SRL, firma condusa de Michael Schmidt, prietenul presedintelui Klaus Iohannis. Sindicatul Europol a acuzat o licitatie cu dedicatie.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca prietenia sa cu omul de afaceri Michael Schmidt nu a contat în ceea ce priveste câstigarea licitatiei desfasurate de Politia Româna pentru achizitionarea de automobile BMW si a subliniat ca, daca sunt suspiciuni privind legalitatea procedurii, exista suficiente autoritati competente sa faca verificari.

Mai mult, pe Hotnews

Citește toată știrea

FOTO Cum arată noile mașini BMW cumpărate de IGPR de la prietenul lui Iohannis și vizate de o anchetă a Parchetului European
Publicitate