Publicitate

Iasul a ajuns un sat fara câini din punct de vedere urbanistic. Într-un oras zguduit de scandaluri imobiliare, constructorii de locuinte continua sa ridice cladiri fara autorizatie. Dupa cazul santierului ilegal din Copou, recent publicat de „Ziarul de Iasi”, astazi va prezentam o situatie similara din Pacurari. Una însa de-a dreptul revoltatoare: fiul unui fost sef al Inspectoratului de Stat în Constructii Iasi, sef inculpat într-un alt dosar scandalos – „Zoiosu” -, a început sa construiasca o locuinta fara autorizatie. Culmea, la santier a fost montat un panou informativ care ar atesta presupusa legalitate a lucrarilor, dar singurul document eliberat de Primarie este un certificat de urbanism.

 
„Ziarul de Iasi” a verificat legalitatea santierului în urma unei sesizari primite la redactie. „Este o constructie ce depaseste atât procentul de ocupare a terenului, cât si coeficientul de utilizare a terenului, acesta (POT-ul, n.r.) fiind de doar 15- deoarece terenul dumnealui este considerat versant. Acest teren se afla mascat atât de versantul aferent, cât si de vegetatia si casele din jur”, se arata în sesizare.

Terenul a apartinut fostului sef ISC Iasi

În urma verificarilor ZDI, a rezultat ca lucrarile la constructie au început în luna aprilie, la scurt timp dupa ce Primaria a emis un certificat de urbanism – act care nu permite, însa, organizarea santierului, ci este doar unul dintre pasii ce trebuie facuti pentru obtinerea autorizatiei. „Este depusa documentatie pentru eliberarea autorizatiei de construire, dar nu s-a emis nimic deocamdata. Beneficiarul nu are nevoie de plan urbanistic zonal întrucât Planul Urbanistic General are reglementari pe zona”, a sustinut ieri purtatorul de cuvânt al Primariei, Sebastian Buraga. Potrivit certificatului 673/2022, obiectul documentatiei urbanistice este „construire locuinta individuala pe teren proprietate”. Beneficiarul este Ionut Andronache care, potrivit surselor noastre, este fiul fostului sef ISC Iasi, Valerica Andronache. De altfel, terenul de 678 mp a apartinut fostului sef ISC pâna în luna februarie 2022, moment în care proprietatea a fost intabulata pe numele actualului beneficiar în urma încheierii unui contract de donatie.

Ce am gasit la fata locului?

Ieri, la momentul vizitei reporterilor ZDI la santier, pe strada Spinti, undeva între strada Pacurari si Arcu, lucrarile erau în toi, fiind executate de firma Kolado Imobiliare SRL: constructia are deja trei niveluri. Pe un panou informativ amplasat la santier, care atesta o aparenta legalitate a santierului, este precizat ca locuinta va avea trei niveluri: demisol, parter si un etaj. Amplasamentul este într-o usoara panta si figureaza pe str. Spinti dar, în realitate, este pe un fundac care se desprinde din aceasta strada. În prezent, Valerica Andronache, tatal beneficiarului, nu mai lucreaza la ISC, el desfasurându-si activitatea în mediul privat. Andronache este inculpat în dosarul „Zoiosu” instrumentat de procurorii DIICOT. Nici acesta si nici fiul lui nu au putut fi contactati în cursul zilei de ieri pentru a-si exprima punctul de vedere cu privire la situatia expusa.

Citește toată știrea

FOTO Iaşul, sat fără câini: familia fostului şef al Inspectoratului în Construcţii, bloc ilegal în Păcurari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate