Publicitate

 Presedintele României, Klaus Iohannis, se pregateste sa plece într-o calatorie în Africa de pe aeroportul din Sibiu, într-un turneu diplomatic extins ce se va desfasura în perioada 14-23 noiembrie, utilizând un avion de lux, Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg, potrivit informatiilor furnizate de BoardingPass.
Aeronava, extrem de bine dotata, poate transporta pâna la 13 pasageri si ofera facilitati deosebite, inclusiv dus la bord. Cu o autonomie de zbor de 12.500 de kilometri, avionul este capabil sa zboare din Sibiu fara escala pâna aproape de Antarctica.

Desi avionul este pregatit pentru calatorii de lunga durata, presedintele Iohannis nu va atinge Polul Sud în aceasta calatorie. În schimb, turneul sau diplomatic va include vizite oficiale în patru tari africane: Kenya, Tanzania, Capul Verde si Senegal, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Aceasta calatorie marcheaza al treilea turneu al presedintelui în acest an, dupa cele din Asia si America de Sud. Conform Administratiei prezidentiale, acest demers are drept scop relansarea relatiilor României cu continentul african, atât la nivel bilateral cu statele vizitate, cât si în contextul eforturilor europene de revigorare a relatiilor UE-Africa.

Investigatiile Recorder arata ca unele deplasari în strainatate ale presedintelui, ale caror costuri sunt tinute la secret, pot ajunge sa coste peste un milion de euro. Cu toate acestea, Administratia prezidentiala subliniaza ca vizitele lui Iohannis în Africa reprezinta „primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani,” având ca obiectiv revigorarea relatiilor politice, economice si sectoriale între România si statele africane vizitate.

Cititi si: Cum arata avionul privat închiriat pentru vizita lui Iohannis la Adunarea Generala a ONU

 

 

Citește toată știrea

FOTO – Preşedintele Klaus Iohannis pleacă într-un turneu diplomatic în Africa cu un avion de lux
Publicitate