Publicitate

Arhiepiscopia Iasilor a achizitionat un defibrilator cardiac pe care l-a amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan, pe tabloul de informare turistica situat în fata Catedralei. 
Aparatul electronic folosit în tratamentul fibrilatiei atriale sau ventriculare este extrem de util în cazul unor urgente, pâna la sosirea unui echipaj medical specializat, având instructiuni simple de folosire în cazul acordarii primului ajutor. El a fost livrat si instalat de o societate comerciala din Cluj specializata în aparatura medicala de urgenta.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Iasi (ISUJ Iasi) se va ocupa zilele acestea de instruirea unor persoane care asigura permanenta în cadrul Ansamblului Mitropolitan pentru ca defibrilatorul sa fie folosit corespunzator în cazul necesitatii acordarii primului ajutor. Pâna în momentul de fata nu au fost incidente în zona care sa determine aceasta achizitie, actiunea având un scop preventiv.

Stopul cardio-respirator este cea mai frecventa cauza de deces în rândul populatiei. Peste 50.000 de decese au loc anual în tara noastra din aceasta cauza, cele mai multe având loc chiar pe strada. Dintre aceste decese, aproximativ 40- dintre pacientii aflati în stop cadio-respirator prezinta fibrilatie ventriculara, iar un defibrilator are capacitatea de a restabili ritmul cardiac normal la o persoana care tocmai a suferit un atac de cord.

În ultimii ani, în Iasi au fost achizitionate mai multe astfel de aparate si montate în zonele aglomerate din oras pentru a putea fi utilizate în cazul unor urgente. Ele sunt amplasate în Piata Unirii, în Parcul Copou, dar si în pridvorul Bisericii „Sfântul Nectarie” din cartierul iesean Alexandru cel Bun, acesta din urma fiind achizitionat cu sprijinul credinciosilor din parohie.

Citește toată știrea

(FOTO) Un defibrilator a fost amplasat în curtea Ansamblului Mitropolitan din Iaşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate